Publicitat
Publicitat

PP i PSOE es queden sols en el pacte europeu

Els plans del PP i el PSOE es van truncar ahir al Congrés, i es van quedar sense la foto amb què volien escenificar l'adhesió del centre palamentari al pacte europeu segellat el dia anterior entre Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba. El líder de CiU a Madrid, Josep A. Duran i Lleida, va ser el primer a desbaratar les intencions dels dos partits majoritaris en comprovar que no hi havia marge per fer aportacions al text bipartidista: "Ells s'ho han fet sols, doncs que segueixin sols", va exclamar.

Al final va ser així. Els portaveus parlamentaris del PP i el PSOE, Alfonso Alonso i Soraya Rodríguez, van intentar reconduir la situació persuadint CiU, PNB i UPyD de la importància d'escenificar una posició conjunta de cara al pròxim Consell Europeu. Davant la falta de quòrum, van desconvocar la reunió i van tirar pel dret registrant en solitari el pacte en forma de proposició no de llei al Congrés.

Formalment, vol dir que els populars i els socialistes aconseguiran que el dia 25 de juny el ple del Congrés aprovi per majoria absoluta un text d'unitat davant la cimera europea del 27 i 28 de juny, perquè de per si els diputats populars i socialistes ja concentren el 85% del total de vots de l'hemicicle.

El que no està tan clar és que aconsegueixin la unanimitat. Els grups podran presentar esmenes fins al mateix dia del debat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF