Política 11/09/2019

PP i PSIB, a la gresca per la compareixença d'Armengol i una proposició no de llei

L'oposició acusa el grup parlamentari socialista de manca de 'fair play'

Maria Llull
2 min
El portaveu adjunt del PP, Toni Costa

PalmaEl PP ha acusat el PSIB de vetar les seves iniciatives al Parlament i ha assegurat que la compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, davant el Parlament el proper dimarts es deu a la petició dels populars. A més dels populars, Ciutadans i Vox han acusat els socialistes de manca de 'fair play' parlamentari i d'obstruir les iniciatives de l'oposició.

El portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha criticat el veto dels socialistes a una proposició no de llei (PNL) que varen presentar els populars per reclamar a l'Estat el pagament dels 177 milions que corresponen a les Balears. Costa ha lamentat després de la reunió de la junta de portaveus parlamentaris d'aquest dimecres "el filibusterisme i tacticisme polític dels socialistes", els quals "varen presentar amb Podem una proposició no de llei" per reclamar aquests doblers "dos dies després que ho fes el PP".

Segons el portaveu del PP, la PNL de socialistes i Unides Podem servirà perquè "Armengol pugui acotar el cap davant el govern de Pedro Sánchez. Costa ha qualificat la reivindicació de socialistes i membres de Podem de "lleugera" i ha recordat que a partir de l'1 de gener del 2020 el Govern balear "no podrà reclamar" aquests 177 milions.

Sílvia Cano: "Tenen molta barra"

Per la seva banda, la portaveu del grup parlamentari socialista, Sílvia Cano, ha explicat que la PNL dels populars no complia amb els requisits reglamentaris "per anar a l'ordre del dia" del ple del pròxim dimarts. "No hi cap veto ni obstruccionisme. Tenen molta barra", ha afirmat després de la junta de portaveus.

A més, Cano ha explicat que "cada grup parlamentari per presentar interpel·lacions i proposicions no de llei" i que "ara tocava el PSIB i MÉS". "Per què han de passar per damunt dels altres?", ha demanat.

La portaveu socialista ha subratllat que Francina Armengol compareixerà a petició pròpia, i no perquè el PP ho hagi sol·licitat.

stats