Política 19/07/2018

El PP acusa el PSIB d'"abaixar-se els calçons" davant MÉS i Podem pel PIAT

Els populars critiquen la prohibició de realitzar noves activitats turístiques en sòl rústic

Efe
1 min
El PIAT no permet nous agroturismes si no estan lligats a explotacions agràries

PalmaEl PP al Consell de Mallorca ha acusat aquest dijous el PSIB d'"abaixar-se els calçons" davant MÉS i Podem per la incorporació de la prohibició d'activitat turística en sòl rústic al Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT), una idea "contrària" al que havia manifestat la consellera socialista de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido.

Segons el partit, el PIAT provocarà "una gran indefinició" sobre el que s'exigirà en matèria ambiental i agrícola als propietaris de les finques rústiques que vulguin dedicar-se a l'activitat turística per rendibilitzar les seves propietats o explotacions.

El PP, per mitjà del seu portaveu, Maurici Rovira, ha acusat aquest matí el PSIB de "voler acontentar la parròquia" de MÉS i Podem i ha acusat el pacte de dissenyar un "document ple de prohibicions".

El grup opositor també ha manifestat en un comunicat que el govern insular "renuncia a potenciar l'ús de les finques" i es posiciona "en contra de qualsevol activitat en sòl rústic i de la desestacionalització".

Rovira considera que el PIAT és un document que "es limita a regular les places vacacionals ja existents, havent-ne incorporat únicament 28.000 de noves i 15.000 places hoteleres, 12.500 de les quals ja estan previstes en els diferents planejaments urbanístics".

stats