El PP acusa el PSIB d'"abaixar-se els calçons" davant MÉS i Podem pel PIAT

Els populars critiquen la prohibició de realitzar noves activitats turístiques en sòl rústic

El PP al Consell de Mallorca ha acusat aquest dijous el  PSIB  d'"abaixar-se els calçons" davant  MÉS  i Podem per la incorporació de la prohibició d'activitat turística en sòl rústic al Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics ( PIAT) , una idea "contrària" al que havia manifestat la consellera socialista de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido.

Segons el partit, el  PIAT  provocarà "una gran indefinició" sobre el que s'exigirà en matèria ambiental i agrícola als propietaris de les finques rústiques que vulguin dedicar-se a l'activitat turística per rendibilitzar les seves propietats o explotacions.

El PP, per mitjà del seu portaveu, Maurici Rovira, ha acusat aquest matí el  PSIB  de "voler acontentar la parròquia" de  MÉS i Podem i ha acusat el pacte de dissenyar un "document ple de prohibicions".

El grup opositor també ha manifestat en un comunicat que el govern insular "renuncia a potenciar l'ús de les finques" i es posiciona "en contra de qualsevol activitat en sòl rústic i de la  desestacionalització" .

Rovira considera que el  PIAT  és un document que "es limita a regular les places vacacionals ja existents, havent-ne incorporat únicament 28.000 de noves i 15.000 places hoteleres, 12.500 de les quals ja estan previstes en els diferents planejaments urbanístics".

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF