Política 17/10/2016

El PP donarà suport a la moció de censura del PSC per fer fora el govern "radical i antisistema" de Badalona

Xavier Garcia Albiol renuncia a presentar-se com a candidat i donarà suport al candidat socialista, Àlex Pastor, però no entrarà al govern ni farà cap pacte de legislatura

Laia Vicens
2 min
Xavier García Albiol, en la roda de premsa d'aquest dimarts a Badalona

BadalonaEl PP ha rectificat la seva posició i finalment donarà suport a la moció de censura que va anunciar el PSC per fer fora el govern actual de Badalona, format per Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA. Ho ha anunciat el líder del PP a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, que ha renunciat així a plantar batalla per recuperar l'alcaldia en pro d'un "govern de canvi", ha dit. "Per estima a la ciutat, fem el sacrifici de renunciar a governar i oferim al PSC els 10 vots per fer fora la CUP del govern", ha anunciat.

En una roda de premsa a l'Ajuntament de Badalona, Albiol ha dit que la situació li produeix "tristesa, pena i indignació", però ha insistit que el PP prefereix un alcalde del PSC encara que tragués "uns resultats ridículs" que no pas que el govern de Badalona segueixi estant "en mans" dels "radicals i antisistema" de la CUP, a qui ha acusat de "degradar" la ciutat. La decisió d'Albiol arriba una setmana després que el govern de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA desacatés la decisió del jutge que els prohibia fer festa el 12-O i obrís les dependències municipals.

Ara bé, Albiol ha puntualitzat que fer fora l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, per investir el candidat del PSC, Àlex Pastor, no significa que el PP entri al nou govern de la ciutat ni arribi a cap acord de legislatura. El gest d'Albiol pretén demostrar que qualsevol alternativa al govern actual passa pel PP. El líder popular ha reptat Pastor a dir com serà el futur govern i a presentar el pla de govern. Així, ha dit que seria un "despropòsit" que els socialistes governin amb els quatre regidors en solitari, que ara mateix donen suport a l'executiu municipal, però no en formen part.

"Per fer fora la CUP, aquí té els 10 vots del PP"

Així, l'únic objectiu per donar suport a la moció de censura del PSC, que la setmana passada va advertir que la "deriva independentista" del govern municipal posava en risc el pacte d'investidura, és fer fora el govern. "Per fer fora la CUP, aquí té els 10 vots del PP", ha dit. Albiol ha acusat l'equip municipal de protagonitzar "l'episodi més denigrant i vergonyós" de la ciutat en desacatar la decisió del jutge, un acte "d'utilització partidista i ideològica" de l'Ajuntament. "Badalona no pot seguir en mans de personatges que governen des de l'absoluta radicalitat ideològica", ha insistit.

Els 10 vots del PP més els 4 del PSC són suficients per desbancar l'alcaldessa de la ciutat. El PP té 10 regidors, el govern municipal en té també 10 (Guanyem Badalona en Comú, amb 5; ERC, amb 3, i ICV-EUiA, amb 2), el PSC té 4 representants, CiU 2 i Ciutadans 1.

stats