Política 29/10/2019

El PP, a Negueruela: "Si no és capaç de prendre mesures d'impuls econòmic, no mereix ser conseller"

Els populars retreuen al Govern que digui que l'ocupació ha tocat sostre amb 55.000 aturats

Maria Llull
1 min
El portaveu adjunt del PP, Toni Costa

PalmaEl portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha protagonitzat un estira-i-arronsa amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per la darrera EPA, la qual reflectí un augment interanual de l'atur d'un 15% i un estancament de l'ocupació. "És insultant que digui que amb 55.000 persones aturades en temporada alta no es pot fer res perquè la creació d'ocupació ha tocat sostre", li ha retret Costa a Negueruela.

Costa ha recordat que el 2015 l'economia creixia un 4% i que les previsions del BBVA per al 2020 són d'un 1,2%."Ha obviat la desacceleració i no ha aplicat ni una sola mesura d'impuls econòmic", ha continuat el diputat popular. "Si no és capaç de prendre mesures, no mereix ser conseller", ha sentenciat.

Per la seva banda, Negueruela ha replicat que la Comunitat ha assolit el sostre d'ocupació perquè "s'ha incrementat la població activa" i ha assegurat que les Balears podran afrontar l'escenari de decreixement "millor que altres comunitats", ja que les Illes són el territori on més ha crescut el PIB els darrers quatre anys. A més, el conseller ha assegurat que el Govern continuarà fent "totes les polítiques necessàries" perquè els aturats puguin trobar feina.

stats