Política 22/04/2019

El PP Menorca considera que el PTI dificulta l'accés a l'habitatge

Assenyalen que els sòls disponibles i que tenen un pla parcial aprovat s’encariran, fet que també afectarà el mercat del lloguer

Iván Martín
2 min
Les polítiques d'habitatge dels partits d'esquerres centren les crítiques de l'oposició.

MaóEl Partit Popular de Menorca continua el seu discurs de criminalització a l’eina que regula urbanísticament l’illa, el Pla Territorial Insular (PTI). Els conservadors auguren manca d’habitatges públics i privats perquè les densitats del nombre d’habitatge per hectàrea establertes i les obligacions dels habitatges de protecció oficial fan inviable, econòmicament, el seu desenvolupament.

A més, el PP assenyala que els sòls que encara estan disponibles i que tenen un pla parcial aprovat s’encariran, fet que dificultarà l’accés a l’habitatge a les classes treballadores. Aquest increment de preus també es traslladaria als lloguers, ja que aquest mercat serà l’opció demanada davant les dificultats de comprar una casa. La candidata al Consell de Menorca del PP, Coia Sugrañes, avisa que “per construir habitatges de protecció oficial públic o privat és necessari que hi hagi sòl. I per obtenir el sòl, s’ha d’apostar per un desenvolupament urbanístic per motivar l’interès dels promotors”. Sugrañes considera que “el PTI limita a planta baixa i tres altures a Ciutadella i Maó, i a dues a la resta de municipis, circumstància que tampoc no afavoreix una política d’habitatge encaminada a preus assequibles”.

Segons argumenta el Partit Popular, a Maó i Ciutadella la densitat màxima per hectàrea és de 50 habitatges i 40 a la resta, fet que suposa que un promotor disposi de 20 habitatges lliures per cada 10.000 metres quadrats en edificis de tres plantes, i 16 habitatges en els de dues plantes. Coia Sugrañes acusa el conseller balear de Territori, Marc Pons, de “donar grans titulars, alguna primera pedra, prohibicions al lloguer turístic, però res més”. En aquest sentit, apunten a Susanna Mora i Maite Salord per “no reclamar al Govern balear més inversió per a Menorca. A Eivissa s’han anunciat més de 200 habitatges, a l’illa només 60, ja que, gràcies al PTI de l’any 2003, no tenim sòl”.

stats