Política 18/10/2018

El PP de Maó dubta què votarà sobre la retirada de la Medalla d'Or a Franco

Àgueda Reynés explica que no s'hi oposaran però que encara han de decidir si s'abstenen

Ivan Martín
1 min
Els regidors Populars decidiran el vot a la moció que promou la retirada de la medalla a Franco però l'aprovació està assegurada.

MaóEl Partit Popular de Maó no ha revelat el sentit del seu vot en el pròxim ple de l'Ajuntament, que es durà a terme dijous que ve, en la moció presentada per aprovar l'inici de l'expedient per retirar la Medalla d'Or de la ciutat al dictador Francisco Franco. La portaveu del grup municipal, i també diputada al Congrés, Àgueda Reynés, ha reconegut que la iniciativa "està emparada per la llei i nosaltres no podem anar en contra de la legislació, i menys en aquests moments". De tota manera, Reynés no ha anunciat el vot favorable a la moció, ja que "hem de valorar amb exactitud el que diu la proposta i serà llavors quan decidirem el vot que emetrà el Partit Popular".

Cal recordar que aquesta moció és fruit de la iniciativa encapçalada per l'associació Memòries de Menorca, que des del passat mes d'agost ha recollit signatures. En aquest sentit, Àgueda Reynés ha assegurat que "ja ens agradaria que es donàs veu al ple a totes les entitats que presenten altres propostes". En el rerefons de tot plegat continua l'argumentari que els populars ja han expressat en altres moments. Reynés no és una excepció i també creu que la moció que aprovarà l'equip de govern "no és una prioritat" i que "hi ha coses més importants en el municipi".

Finalment, el Partit Popular de Maó ha emfatitzat el treball que duen a terme en aquesta legislatura per posar sobre la taula qüestions que afecten tota la ciutadania. Reynés ha esmentat la proposta d'acord per a la millora de la urbanització de Cala Llonga, les iniciatives per a tots aquells que pateixen dificultats de mobilitat, així com evitar el pagament de l'impost de transmissions a l'Ajuntament.

stats