Martínez Maillo (PP): " Puigdemont no pot ser president de la Generalitat perquè està fugat de la justícia"

També ha acusat la presidenta Armengol de posar "l'estora vermella" als seus socis de govern "independentistes" de MÉS per Mallorca

El coordinador general de Partit Popular, Fernado Martínez Maillo, ha comparegut aquest divendres davant els mitjans a Palma. El polític participa a la reunió del Comitè de Direcció ampliat dels conservadors a Balears. Segons ha defensat davant la premsa, "el Govern està fent tot el possible perquè no hi hagi un president de la Generalitat fugat de la justícia" i ha conclòs que "Puigdemont no pot ser president".

Tot i així, Maillo ha insistit que l'executiu espanyola està actuant "dins la legalitat, com sempre". El coordinador general ha acusat Carles Puigdemont de no tornar a Espanya perquè "veu que el seu horitzó judicial és molt negre". Tanmateix, Maillo ha deixat entreveure que no posaran traves a un altre candidat independentista. El govern treballarà, ha afirmat, per a que "a Catalunya hi hagi un president que, respectant el resultat electoral, pugui arribar a ser-ho".

Sobre l'informe desfavorable del Consell d'Estat a la impugnació de la investidura de Puigdemont, Fernando Martínez Maillo ha destacat el vots particulars que s'hi han pronunciat a favor i ha conclòs que de tota manera és "el Tribunal Constitucional qui ha de prendre la decisió". 

A Balears es posa "l'estora vermella als independentistes"

En clau més illenca, el coordinador general del Partit Popular també ha criticat la presidenta socialista de Balears, Francina Armengol, de "posar l'estora vermella als independentistes". S'ha tractat d'una al·lusió als socis de govern del PSIB a la comunitat autònoma, els ecosobiranistes de MÉS per Mallorca, a qui no ha esmentat específicament. 

A més, el dirigent conservador ha demanat "passar la pàgina negra del mal govern d'esquerres" a Balears, a qui ha acusat de voler "imposar la llengua" als professionals de la sanitat amb el nou decret sobre el català en aquest àmbit que es prepara a les Illes Balears.

En una ferma defensa de les seves sigles, Martínez Maillo ha dit que "el Partit Popular a Balears s'identifica amb l'amor a la seva terra i a la defensa d'allò propi, però alhora defensa la unitat d'Espanya i creu en les possibilitats del nostre partit". "És un projecte profundament balear però també profundament espanyol", ha sentenciat.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF