MEDI AMBIENT
Política 17/08/2018

PP i MÉS s’enfronten pels vessaments a les platges

Es retreuen l’un a l’altre la manca d’inversions

Jaume Ribas
2 min
El president del PP balear, Biel Company, a la seu del partit.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, va celebrar ahir una roda de premsa en què va atacar amb duresa el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal (MÉS). En concret, Company es va referir als abocaments que han obligat a tancar les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí, a Palma.

Company va recriminar a Vidal “la manca total d’inversions en depuració d’aigües” que, a parer seu, han provocat els vessaments que s’han produït aquests dies a causa de les fortes pluges. El president del PP va recordar que el Govern “no ha fet cap infraestructura nova” i va dir que les depuradores de les Balears necessiten “de 25 a 30 milions d’euros anuals d’inversió”.

Company va assegurar que durant la passada legislatura l’Ajuntament de Palma “va fer les passes necessàries” per habilitar els solars pertinents per tal de poder ampliar la depuradora del Coll d’en Rabassa de manera que “hauríem demanar al govern d’esquerres què ha fet des de llavors i a què ha destinat els doblers”.

Noguera respon

En una roda de premsa simultània, el batle de Palma, Antoni Noguera (MÉS), va afirmar que el PP és “corresponsable” de l’abocament d’aigües residuals. Noguera va afirmar que el Govern es veu obligat a solucionar “problemes històrics” de la comunitat. El batle va assegurar que els conservadors “no varen invertir ni un euro” en el sanejament de les aigües, ni en les depuradores de Palma durant el seu mandat, mentre que l’Ajuntament actual ha arribat a un acord amb el Govern per destinar 36 milions d’euros a millores. “Fins fa dos dies, Rajoy era president. Per sort ja no ho és, i he de recordar que la inversió en depuradores és competència del Govern central”, va assenyalar Noguera.

Enmig de la polèmica, Ciutadans va distribuir una nota criticant la “vergonya” que suposa que “l’Ajuntament no tingui una solució per posar fi als abocaments a curt termini” i va acusar l’equip de govern de Cort i el PP d’“enredar-se en el ‘tu més’ en comptes d’arromangar-se i treballar per augmentar la capacitat de les depuradores”.

Qüestió de model

Els retrets entre MÉS i el PP per la gestió de Cort i la Conselleria de Medi Ambient de les aigües i les depuradores respon a una qüestió de model que fa gairebé inviable un debat més ordenat. Mentre els conservadors -i Ciutadans, segons el que demanen a Cort- opten per les noves infraestructures i centren tota l’atenció en les estacions de depuració, els ecosobiranistes centren l’atenció en el manteniment, la disminució de la pressió i la millora de la xarxa. “No és una qüestió de l’emissari, perquè si el que va per dins la canonada és brutor, tenim el mateix problema”, afirmava Biel Company, que demana construir noves depuradores tot i que, com a conseller de Medi Ambient la passada legislatura, va tenir problemes per engegar aquest tipus de projectes.

stats