Política 19/09/2019

El PP demana la dimissió de Javier de Juan per la gestió de la presumpta violació de la Bonanova

Si el president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials no ho fa "immediatament", els populars exigiran que la presidenta del Consell de Mallorca el destitueixi

K. O.
2 min
Rosa Serrano és funcionària de carrera, amb plaça fixa a la residència Bonanova de Palma.

PalmaEl PP ha demanat aquest dijous la dimissió del conseller de Drets Socials del Consell de Mallorca i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, per la "nefasta" gestió de la presumpta violació d'una anciana de 94 anys per part d'un cuidador de la residència de la Bonanova, a Palma. El conseller i portaveu del Partit Popular, Llorenç Galmés, ha assegurat que si no dimiteix demanaran a la presidenta de la institució, Catalina Cladera, que el destitueixi. El popular també ha dit que estudiaran mesures legals contra els responsables de l'IMAS.

De Juan, preguntat per la consellera del PP Catalina Cirer durant el ple de la institució, ha tornat a explicar que no es va denunciar el presumpte violador fins que va poder localitzar i informar la família de la situació que havia patit la víctima. El conseller ha recordat que en cap cas volien que se'n poguessin assabentar per la premsa i ha agraït que El Pi, Ciutadans i "fins i tot Vox" hagin estat "responsables" i no facin "política espectacle d'aquest cas". Així i tot, els populars consideren que s'hauria d'haver detingut l'home "immediatament" i no esperar tres dies, el temps que es va tardar a trobar i informar la família.

Des de la formació regionalista, Xisca Mora ha explicat a l'ARA Balears que els responsables de l'IMAS han seguit els procediments establerts i veuen adequat que s'hagués esperat fins a localitzar i informar la família perquè l'anciana era dement. A més, Mora agraeix que De Juan els informàs d'aquest tema quan l'IMAS es va assabentar d'aquesta agressió. Des de la formació taronja, Beatriz Camiña ha apuntat que l'espera era necessària perquè la família tingués coneixement de la situació.

Com ha explicat Javier de Juan, el 28 d'agost l'anciana va patir l'agressió però fins al 3 de setembre els responsables del centre no ho varen saber. Fins l'endemà no es va poder contactar amb la família, però no fou fins dia 6 que varen poder reunir-se amb el conseller. Els familiars, però, no arribaren a posar una denúncia a la Policia fins al 6 de setembre, encara que el Consell sí que ho va fer. A més d'atendre la víctima, s'aplicà un expedient disciplinari greu contra el treballador implicat per traslladar-ho a la fiscalia.

stats