Política 14/01/2019

El PP acusa el Govern de regular els nomenaments de personal eventual mentre estigui en funcions

Segons l'article 31 del projecte de llei del Govern es podran fer si són d'interès general o degudament motivats

S. Vidal
2 min
El Parlament balear, el tercer menys transparent de l'Estat

PalmaEl projecte de llei del Govern de les Illes Balears, coneguda com la llei del bon govern, que s'ha d'aprovar aquest dimarts al ple del Parlament, enfronta el PP i el PSOE per un punt conflictiu en què es regulen les limitacions d'un govern en funcions.

Segons l'article 31, en el focus del debat, "el Govern en funcions i els seus membres únicament poden dur a terme les actuacions que s’indiquen a continuació quan hi hagi raons d’urgència, d’interès general o alguna altra degudament motivada, i així es faci constar en una memòria justificativa".

En aquests casos es poden aprovar decrets lleis i regulacions, aprovar o modificar les relacions de llocs de treball, aprovar les bases o la convocatòria de processos selectius per accedir a llocs de treball, nomenar personal eventual, contractar personal directiu i nomenar o separar càrrecs públics de l’Administració de la Comunitat Autònoma, entre d'altres.

Per a Biel Company, portaveu adjunt del grup parlamentari, es recullen mesures que "perverteixen la democràcia", segons ha dit tot assegurant que en el ple no donaran suport a aquest punt, però sí al conjunt de la llei.

Però el projecte de llei del bon govern té una voluntat "contrària" al que exposa el PP, segons ha assegurat el diputat socialista i ponent a la llei, Vicenç Thomàs. "No sé d'on s'ho treu, però aquesta és una llei garantista", ha afegit. "Quin sentit tindria nomenar assessors mesos abans d'unes eleccions?", ha posat el cas Thomàs.

Segons el també vicepresident del Parlament, la llei s'ha fet perquè les decisions que prengui l'Executiu s'hagin de justificar. "Queda regulat el que es pot i no es pot fer en el període de traspàs dels governs i posa límits", ha defensat.

stats