Política 06/02/2018

El PP demana al Govern si expulsarà els sanitaris que no hagin acreditat el nivell de català d'aquí a 2 anys

La diputada del PP Núria Riera ha qüestionat en el ple del Parlament l'acord entre el PSIB i MÉS

Ara Balears
2 min
La portaveu del Govern, Núria Riera / ARXIU

PalmaLa diputada del PP Núria Riera ha demanat aquest dimarts al Govern si expulsarà els sanitaris que aprovin les oposicions sense tenir el títol exigit de català si en el termini de dos anys no n'acrediten el nivell requerit.

Riera ha qüestionat en el ple del Parlament l'acord entre el PSIB i MÉS segons el qual els metges i infermers que no tinguin acreditació de coneixement del català podran fer oposicions i, en el cas de guanyar la plaça, disposaran de dos anys per treure's el títol lingüístic.

La diputada del PP considera que aquest acord és un engany dels socialistes als seus socis de govern i ha assenyalat que només és un pacte polític, ja que encara ha de ser sotmès a la Mesa de Sanitat, al criteri dels agents socials, que s'han declarat majoritàriament en contra del requisit del català.

"És una barbaritat exigir el requisit del català a 4.000 professionals", ha incidit Riera, per a qui això suposa prioritzar la llengua en comptes de la capacitació professional i constitueix un "ERO ideològic" l'únic propòsit del qual és "fer contents uns socis radicals i minoritaris".

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha replicat que el PP no està legitimat per criticar una suposada imposició ni "té credibilitat quan es mostra preocupat per la manca de professionals sanitaris", ja que "la passada legislatura va treure 1.400 metges i infermeres del sistema sanitari públic".

Gómez ha defensat el procés duit a terme pel Govern per consensuar el decret que regularà les excepcions del requisit de català, que estan previstes a la Llei de funció pública.

La consellera ha insistit que la garantia del coneixement de català per protegir el dret dels pacients a ser atesos en qualsevol de les llengües oficials no minvarà la qualitat de l'atenció sanitària ni deixarà cap plaça sense cobrir.

stats