Política 12/03/2019

El PP acusa el Govern d'"estrangular econòmicament" els turistes amb l'ecotaxa

La consellera de Turisme, Bel Busquets, assenyala un increment del 26% de visitants alemanys durant l'hivern

Maria Llull
1 min
La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets.

PalmaEl PP ha acusat el Govern d'"estrangular econòmicament" les famílies de turistes amb l'impost de turisme sostenible. "Aquesta temporada hi haurà 500.000 turistes alemanys menys, i vostès han multiplicat l'impost turístic per dos", ha dit el diputat popular Miquel Àngel Jerez durant el ple del Parlament d'aquest dimarts. "Estan estrangulant econòmicament les famílies en lloc de recuperar els turistes perduts", ha afegit.

Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha acusat el PP d'"estar desconnectat de la realitat". "No sé d'on treu les dades, perquè he anat a Berlín i tenc una previsió de dades molt semblant a la del 2018", ha comentat. "Està ancorat en el passat perquè només parla d'estiu, malgrat que els temps han canviat", ha afegit. Busquets ha indicat que s'ha produït un "increment del 26%" de turistes alemanys durant l'hivern i un "augment interanual del 19%".

El diputat popular ha retret a la consellera que "els mitjans no diuen el mateix" i l'ha acusada d'"enganar la gent". "Ha de fer cas al sector, que en sap més que vostè", ha dit Jerez. "Cobram tres vegades més d'ecotaxa que Grècia, i a això hi hem d'afegir el Brexit", ha afegit.

Busquets ha fet referència als elevats preus de les habitacions d'hotels, que costen "80 euros de mitjana per nit". "Què són uns euros amb aquest increment de preus?", ha demanat la vicepresidenta.

stats