Política 06/03/2018

El PP ataca el Govern pel cas Valtonyc i diu que és "de la mateixa corda política" que el Pacte

"Sanció sí, presó no", ha dit la portaveu del Govern, Pilar Costa, sobre la pena a què s'hauria d'haver condemnat el raper

Jaume Ribas
1 min
El diputat del PP, Antonio Gómez, durant la sessió de control al Govern.

PalmaEl cas Valtonyc ha estat present aquest dimarts en la sessió plenària del Parlament de les Illes Balears. El diputat del Partit Popular Antonio Gómez ha demanat al Govern del Pacte pel seu posicionament sobre la proposta de Podem a escala estatal de suprimir l'enaltiment del terrorisme del Codi Penal.

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha valorat la sentència al raper pobler com a "injusta i desproporcionada", i s'ha expressat amb els mateixos termes sobre la reforma del Codi Penal impulsada del Partit Popular el 2015 i que va augmentar les penes per delictes com l'enaltiment del terrorisme.

Gómez ha llegit alguns dels versos del "senyor Valtonyc", tal com ell mateix ha anomenat el raper de sa Pobla. En una d'aquestes lletres, es parla d'"un puto patrol en llamas", i el conservador ha aprofitat per recordar la mort dels guàrdies civils Diego Salvá i Carlos Sáenz de Tejada, assassinats per ETA. Segons el diputat, Valtonyc i l'Executiu d'esquerres són "de la mateixa corda política".

En el debat sobre la pena imposada al raper, Costa ha dit que una multa hauria estat més adequada que els tres anys i mig de presó que se li han imposat. "Sanció sí, presó no", ha resumit.

stats