Política 13/09/2019

El PP vol que el Consell de Mallorca detalli la cronologia de la violació a la Bonanova

El conseller popular ha dit que "és molt greu" que l'IMAS no denunciàs immediatament els fets a la policia

K. O.
1 min
Rosa Serrano és funcionària de carrera, amb plaça fixa a la residència Bonanova de Palma.

PalmaEl conseller i portaveu del Partit Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha explicat que la seva formació demanarà als responsables de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) que detallin la cronologia de la presumpta violació d'una anciana de 94 anys per part d'un cuidador de la residència de la Bonanova, a Palma. Per això, el PP ha registrat una pregunta amb caràcter d'urgència perquè s'expliqui què va passar i per conèixer quin va ser el procés de selecció d'aquest treballador. Galmés també ha mostrat suport i solidaritat amb la víctima i la família.

El popular s'ha demanat per quina raó els responsables de l'IMAS van tardar "tres dies" a donar coneixement d'aquest "terrible succés". A més, ha criticat que el presumpte violador estigués durant aquests dies en llibertat: "El mateix dia que ho va confessar hauria d'haver sortit amb la policia". "Què hauria passat si hagués desaparegut després de confessar?", ha comentat Galmés, qui ha afegit que al presumpte violador se li va haver d'aplicar un protocol perquè no s'autolesionàs.

Davant de les preguntes sobre el perquè d'aquesta tardança, la directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso, ja va dir que "no és fàcil delatar el teu company de feina" i va deixar clar que un altre treballador hauria fet saltar l'alarma sobre el presumpte violador. Així i tot, Galmés ha criticat la presidenta de la institució, Catalina Cladera, perquè no s'ha pronunciat sobre el cas. I ha recordat que en els Acords de Raixa i durant la seva investidura Cladera va recordar que el Consell té veu de dona i seria més feminista que mai.

stats