Política 04/06/2018

El PP de Ciutadella acusa la regidora de Festes de tenir "molta barra i ser irresponsable"

Els populars lamenten que l'equip de govern deixi entreveure la possibilitat de no contractar seguretat privada, incomplint el Pla director de seguretat, i traslladar la responsabilitat a la ciutadania

Ara Balears
2 min
Joan Benejam ha criticat durament les declaracions de Laura Anglada sobre la seguretat de les festes de Sant Joan.

CiutadellaEl Partit Popular de Ciutadella no ha trigat a reaccionar a les declaracions a l'ARA Balears de la regidora de Festes del municipi sobre la possibilitat de no contractar finalment una empresa de seguretat privada per complementar el dispositiu de les festes de Sant Joan. Laura Anglada va deixar entreveure per primer cop aquesta opció, tot i que s'ha deixat al marge durant tota la setmana. En qualsevol cas, hi ha indignació a les files del PP, que qualifiquen l'actitud de la responsable municipal de Festes de "molta barra i extrema irresponsabilitat".

D'aquesta manera s'ha pronunciat el portaveu dels populars a Ciutadella. Joan Benejam lamenta que es traslladi la responsabilitat als ciutadans i recorda que l'Ajuntament "ha de posar tots els mitjans necessaris per garantir la seguretat". A més, Benejam diu que "vull pensar que hi cercaran una solució perquè és un cas molt greu i incomplirien el Pla director de seguretat". Per al portaveu del principal partit de l'oposició, les declaracions d'Anglada evidencien que "estan preparant el terreny per prescindir de la seguretat privada" i avisa "si hi hagués algun accident, la principal responsable seria la batlessa".

D'altra banda, el Partit Popular denuncia falta d'informació sobre aquesta qüestió i assegura que "fa més de deu dies que hem sol·licitat una reunió amb l'equip de govern i els principals actors de seguretat per saber en quin punt ens trobam i si els podem ajudar d'alguna manera", explica Benejam. I davant les paraules de Laura Anglada, que confirmen que en cas de no disposar de seguretat privada no es comptarien els assistents d'una part del passadís als Jocs del Pla, Benejam recorda que "tot i que el sistema no està homologat i no és el millor, el Pla director deixa molt clar que cal saber quina quantitat de perosnes participen en actes com el Primer Toc de Flabiol o els Jocs de Pla. L'actitud de la corporació és extremament greu i irresponsable", assenyala el portaveu dels conservadors.

stats