Política 11/10/2019

El PP Ciutadella vol que el Consell subvencioni els bitllets d'autobús per anar al Mateu Orfila

Els conservadors no tenen en compte que el Canal Salat de Ciutadella presta pràcticament la totalitat dels serveis

Iván Martín
1 min
El Mateu Orfila és l'hospital referència de Menorca però el Canal Salat de Ciutadella també disposa de servei d'urgències 24 hores.

CiutadellaEl Partit Popular de Ciutadella considera que els 47 quilòmetres que separen el municipi de l’hospital Mateu Orfila de Maó s’han de recompensar. Amb aquesta intenció han anunciat la presentació d’una moció per al pròxim ple pròxim dijous, en la qual demana a l’Ajuntament que insti el Consell de Menorca a estudiar i establir un sistema de compensació dels costos del transport públic per al desplaçament dels ciutadans de Ciutadella per anar a l’hospital Mateu Orfila.

Els populars recorden que els ciutadans que viuen a Ciutadella s’han de desplaçar per necessitat a Maó per anar a visitar metges especialistes, per urgències o per a altres consultes i gestions. Els conservadors afirmen que aquest fet suposa un greuge respecte dels ciutadans d’altres municipis que tenen el centre hospitalari més a prop, un fet que no es correspon amb la realitat perquè els pobles d’interior com es Mercadal, Ferreries i es Migjorn no tenen la possibilitat de rebre un servei d’urgències permanent, un servei que ofereix el centre de salut Canal Salat de Ciutadella.

En concret, el PP vol que el Consistori sol·liciti al Consell, com a competent en matèria de mobilitat, que compensi els desplaçaments mitjançant el bitllet d’autobús de la xarxa de transport públic. Cal remarcar que el centre de salut del Canal Salat de Ciutadella ofereix atenció primària; atenció especialitzada; 24 hores d’urgències; servei de diàlisi; hospital de dia, en el qual es fan quimioteràpies, així com altres tractaments, i tota mena de gestions. També es deriven serveis com proves de radiodiagnòstic a la clínica Juaneda.

stats