Política 17/11/2020

PP i Ciutadans insisteixen a reclamar més protecció a empreses i treballadors

Biel Company critica la gestió "nefasta" del Govern i Patricia Guasp demana que els pressupostos prioritzin el rescat de les pime

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el ple del Parlament d'aquest dimarts

PalmaTant PP com Ciutadans han atacat aquest dimarts en el ple del Parlament el suport que el Govern està donant a treballadors i petites i mitjanes empreses durant la crisi econòmica i social causada per la pandèmia de coronavirus. El portaveu dels populars, Biel Company, ha criticat la gestió "nefasta" de l'Executiu, la qual no ha evitat que les Balears liderin "les xifres de l'atur a Espanya". Per la seva banda, la portaveu del partit taronja, Patricia Guasp, ha reclamat que els pressupostos prioritzin el rescat de les pime i que es posi en marxa un pla de rescat amb ajudes directes a fons perdut i no crèdits, els quals "no solucionaran l'enfonsament de les empreses".

Company ha lamentat que "manquen mesures contundents" més enllà del curt termini i ha recordat que el Govern va assegurar que el Decret de reactivació econòmica generaria 30.000 llocs de feina, mentre que "35.000 persones han acabat a l'atur". El portaveu popular també ha subratllat que les Balears no exigeixen la prova PCR a tots els viatgers que arriben a les Illes, mesura que sí que duen a terme països com "Àustria, les Bahames, Bolívia, el Salvador, Burkina Faso, Costa d'Ivori i Madeira".

Per la seva banda, Armengol ha subratllat que s'ha posat en marxa el Pla de xoc per a l'ocupació, el qual preveu una inversió de 72 milions d'euros, "mentre es prepara un pla d'ocupació per als propers tres o quatre anys". A més, la presidenta ha tornat a demanar al PP que faci propostes per fer front a la crisi.

D'altra banda, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha demanat a la cap de l'Executiu que "no intenti maquillar la realitat" i ha criticat que pime i autònoms no siguin una prioritat per al Govern. "Estan al límit. El moment és dramàtic i estan perdent els estalvis familiars per fer front als pagaments sense ingressos", ha comentat. Guasp ha fet referència als avals del Govern perquè les empreses puguin accedir a crèdits d'Isba i ha destacat que "no solucionen el gran endeutament de les petites empreses". "És urgent un pla de rescat amb ajudes directes i no avals", ha afegit.

Cal recordar que, a diferència de la resta dels partits de l'oposició, Ciutadans no ha presentat cap esmena a la totalitat dels pressupostos, a l'espera de negociar esmenes parcials amb el Govern.

Armengol ha recordat que encara han d'arribar partides per a pime i autònoms des del govern espanyol, a més de la d'1,5 milions d'euros inclosa en els comptes autonòmics. "El Govern no se'n desentén, i moltes empreses han pogut aguantar gràcies als préstecs d'Isba", ha dit, a més de repetir que les propostes de l'Executiu "estan avalades pels agents socials i econòmics".

stats