PP, Ciutadans, El Pi i Vox rebutgen els pressupostos del Govern

El Parlament balear debatrà aquest dimarts les esmenes a la totalitat presentades per l'oposició

Tots els partits de l'oposició han tornat a criticar els pressupostos del 2020 que el Govern balear haurà de defensar aquest dimarts al Parlament, perquè tant el PP com Ciutadans, El Pi i Vox hi han presentat esmenes a la totalitat. El portaveu dels populars, Biel Company, ha qualificat els comptes que vol aprovar l'Executiu d'"irresponsables", mentre que la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha afirmat que són una "temeritat".

Jaume Font, d'El Pi, ha criticat que els doblers estatals que els pressupostos preveuen no arribaran. "El Govern ens tracta com si fóssim ximples, és una vergonya", ha apuntat el regionalista. D'altra banda, el portaveu de Vox, Sergio Rodríguez, ha explicat que estan "inflats" i que les previsions de l'Executiu no es compliran.

La portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha lamentat que el PP "se sumi a l'estratègia de com pitjor, millor", mentre que Alejandro López, d'Unides Podem, ha dit que "tots els partits de l'oposició s'han sumat al vaixell del desgast". Cano ha afegit que els partits haurien d'haver presentat esmenes parcials per poder negociar punts concrets, però no a la totalitat.

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha tornat a indicar que només el fet que augmenti la partida pressupostària de Serveis Socials "ja diu molt a favor d'aquests pressupostos", i per això hi votaran a favor. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF