Política 30/04/2019

El PP balear segueix el gir de Casado i es reivindica com el referent del centredreta

Els populars consideren que han perdut electorat perquè no han sabut transmetre moderació

Maria Llull
2 min
Toni Fuster i Biel Company, durant la Junta Directiva Regional del PP d'aquest dijous.

PalmaEl Partit Popular balear ha deixat palès aquest dimarts que ha decidit seguir el gir del seu líder estatal, Pablo Casado, qui ha defensat la centralitat del partit i ha qualificat Vox d'"ultradreta" per primera vegada.

Els populars illencs han dut a terme la junta directiva autonòmica del partit, en què el secretari general, Toni Fuster, ha entonat el 'mea culpa' després de la desfeta electoral del passat 28 d'abril. "És un fet objectiu que han estat uns resultats dolents per al PP, i hem de fer autocrítica i reflexió", ha dit Fuster abans de la junta directiva. "No hem estat capaços d'arribar a l'electorat de centredreta moderat, malgrat que teníem un bon candidat i un bon programa", ha afegit.

Fuster també ha atribuït el fracàs electoral del PP "a la fragmentació del vot de centredreta", fent al·lusió a la negativa de Ciutadans de presentar-se a les eleccions en coalició amb el PP. "Si ens haguéssim presentat junts, hauríem guanyat. Al Senat tindríem majoria absoluta", ha explicat.

Quant a Vox, el secretari general balear s'ha apuntat al tren de Casado i ha qualificat la formació de Santiago Abascal d'"extrema dreta", a més d'indicar que la seva irrupció en el panorama polític "ha mobilitzat l'esquerra".

"El PP balear sempre ha estat centrat i moderat", hi ha insistit Fuster, que no ha donat una resposta clara al fet que Casado obrís les portes a un govern amb Vox abans del 28 d'abril i aquest dimarts es refereixi a aquest partit com a ultradreta. "Ens hem equivocat a l'hora de vendre bé que som un partit de centredreta moderat", s'ha limitat a repetir.

Fuster també ha deixat clar que els populars illencs no es qüestionen ni el lideratge de Pablo Casado a Madrid, ni el de Biel Company a les Illes. "Vull destacar la unitat i la lleialtat que hi ha respecte de la feina de Casado i Company", ha afirmat el secretari general balear, qui ha demanat "el vot unificat del centredreta entorn del PP, l'únic partit de centredreta". Durant les seves declaracions, Fuster ha definit Ciutadans com "un partit de trànsfugues, que s'emmascara de liberal".

stats