Política 13/03/2018

El PP Balear considera que “és el moment de flexibilitzar la regla de despesa per als ajuntaments”

La presidenta Armengol titlla la proposta de Montoro “d’insuficient” i l’acusa de maquillar el dèficit del Govern amb els comptes positius dels municipis

Sabrina Vidal
1 min
El PP Balear considera que “és el moment de flexibilitzar la regla de despesa pels ajuntaments”

PalmaLa portaveu del grup parlamentari popular, Margalida Prohens, ha reflexionat durant el ple del Parlament que “ara que ha millorat la situació econòmica és el moment de flexibilitzar la regla de despesa dels ajuntaments”. I ha recordat l’acord al qual ha arribat el ministre d’Hisenda amb la Federació Estatal de Municipis per poder reinvertir els romanents de 2017. Un acord que els socialistes, encapçalats per la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat durament aquest cap de setmana per “insuficient”.

Armengol ha recordat a la portaveu del PP que l’acord “coarta l’autonomia dels ajuntaments. Hi ha 500 milions d’euros en el banc dels ciutadans dels municipis i no els poden invertir”, ha dit, tot recordant que la proposta d’Hisenda només serveix per al superàvit de 2017 i en unes inversions sostenibles determinades. Una posició, ha dit, “que també defensa la FELIB, que diu que la proposta no és suficient”. I ha posat d'exemple l’Ajuntament d’Alcúdia, que “només podrà reinvertir 6 dels 50 milions que té en el banc. Això és just?”, ha demanat. “El que ha de fer és estar amb els ciutadans d’aquesta terra”, ha precisat.

stats