Política 24/11/2018

El PP balear apel·la a combatre la violència de gènere

El president popular a les Balears, Biel Company, ha demanat aquest dissabte que es faci des de tots els àmbits

Ara Balears
2 min
El PP Balear apel·la a combatre la violència de gènere

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha demanat aquest dissabte augmentar les actuacions per combatre la violència de gènere: "S'ha de combatre des de tots els àmbits; des de la política, incrementant les mesures que ja tenim per fer-les més efectives i contundents", ha reivindicat segons informa Efe.

En un acte organitzat amb motiu de la commemoració demà del Dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona, el PP ha recordat les dones que sofreixen "la pitjor xacra social de les societats actuals i una vulneració dels drets humans", ha informat el partit en un comunicat.

Al final de la concentració, en la qual s'ha guardat un minut de silenci, Company ha apel·lat a combatre la violència contra la dona "des de l'educació i la formació entre els més joves, perquè creixin en valors com la igualtat i el respecte; i millorant els protocols d'actuació per salvaguardar la seguretat de les dones víctimes d'aquesta xacra", ha assenyalat.

El president popular ha recordat que desgraciadament les Balears són la comunitat autònoma on més denúncies de dones es produeixen, amb una ràtio de 26 per cada 10.000 dones, molt per sobre de la mitjana estatal.

"Hem avançat molt els darrers anys i s'han fet passes importants, però és evident que no n'hi ha prou i hem de continuar avançant per posar fi a una violència que deixa en evidència tota la societat", ha manifestat Company.

Crítiques a altres partits

D'altra banda, també s'ha referit a l'organització de primàries que prepara Podem i ha criticat el president del govern espanyol, de qui ha dit que "Sánchez és capaç de fer de tot per tal de mantenir-se en el poder".

Company ha demanat esperar a veure què succeeix, però ha criticat el suport de Podem al govern central, juntament amb els partits independentistes. "És corresponsable que hi hagi aquest desgovern a Espanya i que facem el ridícul", ha afirmat. Segons el líder del PP balear, el seu partit està en disposició de tornar a governar.

stats