Política 06/02/2020

El PP acusa Armengol de "fomentar l'opacitat" en el cas dels menors tutelats per l'IMAS

Els serveis jurídics dels populars estudien la possibilitat d'interposar alguna demanda

Ara Balears
2 min
Marga Prohens, Biel Company i Cuca Gamarra, aquest dijous a la seu del PP balear

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha acusat la presidenta del Govern, Francina Armengol, de "fomentar l'opacitat" en l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), organisme que depèn del Consell de Mallorca. Company ha subratllat que, després que el Consell "hagi acceptat la petició, ara sembla que està qüestionant la creació d'una comissió d'investigació", i ha considerat que "aquest canvi possiblement es deu al retorn a Palma de la presidenta Armengol, qui està, com sempre, fomentant l'opacitat", segons ha informat l'agència Efe.

Company ha rebut aquest dijous la vicesecretària general de política social del PP, Cuca Gamarra, la qual ha insistit a reclamar "responsabilitats polítiques" pel cas i ha anunciat que el Partit Popular "impulsarà mecanismes" per esbrinar els fets i detenir "aquest escàndol que ningú nega".

Gamarra ha recordat que, en relació amb aquest tema, el PP ja va sol·licitar el passat gener la compareixença del vicepresident del govern espanyol i responsable de polítiques socials, Pablo Iglesias, perquè donàs una explicació del que ha passat. "De moment, no hi ha cap data fixada per a aquesta compareixença", ha indicat. "Faltaria més que aquells que abanderen el feminisme no vulguin donar la cara, ara, davant un escàndol com aquest", ha afegit.

Per la seva banda, Biel Company ha recordat que els serveis jurídics del PP estan estudiant la possibilitat d'interposar alguna demanda. "Encara estam estudiant la manera de fer-ho i contra qui", ha dit. "Però és molt evident que el Govern i el Consell pretenen tapar aquest assumpte i no ho consentirem", ha acusat.

El president del PP balear ha explicat que ha parlat d'aquest assumpte amb el president estatal del partit, Pablo Casado, qui li ha explicat que al president del Govern, Pedro Sánchez, "li interessa que l'assumpte no surti de les Balears".

stats