Política 18/08/2020

El PP exigeix que Armengol doni explicacions urgents sobre la situació sanitària i econòmica

Els populars demanaran al president del Parlament que reuneixi la Diputació Permanent per tractar la compareixença de la presidenta del Govern

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP, Biel Company, ha exigit aquest dimarts la compareixença urgent de la presidenta del Govern, Francina Armengol, perquè doni explicacions sobre l'actual situació sanitària i econòmica a les Balears, marcada per l'increment de brots i contagis de coronavirus i per les recomanacions dels governs britànic i alemany de no viatjar-hi. "Demanarem al president del Parlament [Vicenç Thomàs] la convocatòria urgent de la Diputació Permanent per sol·licitar la compareixença urgent d'Armengol", ha assenyalat Company en roda de premsa. El líder popular ha reclamat que la presidenta expliqui davant la Cambra "què ha fallat i quin pla té" per pal·liar la crisi causada per la pandèmia.

"No s'han fet els deures ni per part del Govern ni per part del govern espanyol", ha dit Company, a més de recordar que el PP va "suggerir vies bilaterals de negociació amb Alemanya i Anglaterra per evitar el que ens ha passat". El líder popular ha acusat l'Executiu de fer "política de decorat, màrqueting i publicitat". "El decorat ha caigut ara, i la situació és més complicada que si s'haguessin fet les feines", ha continuat.

Sobre la mala gestió de la situació sanitària, Company no ha especificat què pensa que ha fet malament el Govern davant l'augment de contagis. "No ho sé perquè no som tècnic", ha dit. Però el cap del PP a les Balears sí que ha carregat contra la reorganització de l'Atenció Primària per fer front al covid-19, ja que alguns pobles han quedat "sense metge i infermera". "La situació és molt complicada i tenim serveis del segle XIX, amb pobles sense metge ni infermera. Reorganització no vol dir retallades encobertes, i molts de pobles tenen un servei pitjor que fa un o dos anys", ha afegit.

A més, Company també ha criticat la manca de control dels aeroports. "No basta dir que som una destinació segura. Com ho demostres? Calen tests massius i controls més efectius", ha explicat, a més de lamentar que, malgrat que a Madrid el govern és del mateix color polític que a les Balears, no s'hagi aconseguit incrementar les mesures de control.

Pel que fa a la situació econòmica, el cap del PP ha reclamat "mesures efectives i d'execució ràpida", com l'agilització dels tràmits administratius en el sector de la construcció o que els ajuntaments puguin utilitzar els seus romanents. A més, ha tornat a reclamar una reducció dels alts càrrecs del Govern. Company també ha exigit "una reestructuració del pressupost" i que es faci "un bon pla de reactivació" que no sigui "copiar i aferrar els pressupostos del 2020 més les filosofades del Pacte".

El portaveu del PP ha recordat que alguns dels empresaris alemanys més importants estiuegen a Mallorca, i ha manifestat el seu desconcert perquè Francina Armengol no s'hagi reunit amb ells per tractar la possibilitat d'un corredor segur amb Alemanya. "Qui s'ha de moure és el Govern, i estic convençut de la col·laboració d'aquests empresaris perquè he parlat amb alguns d'ells", ha sentenciat.

stats