El PNB dona oxigen a Rajoy: no presentarà esmena als pressupostos a l'espera d'un govern a Catalunya

El partit nacionalista diu que cal "concedir una oportunitat a l'obertura d'un nou temps de diàleg"

El PNB no presentarà esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat, que superaran el primer tràmit parlamentari la setmana que ve. Així ho ha decidit l'Euskadi Buru Batzar, l'òrgan executiu del partit que presideix Andoni Ortuzar, reunit aquest dijous a Bilbao. La formació 'jeltzale' mantenia la negativa a negociar els comptes de l'Estat mentre continués en marxa el 155 a Catalunya, però el bloqueig de la situació al Parlament català havia començat a neguitejar els nacionalistes bascos, que estan delerosos d'aprovar uns pressupostos que contindran grans inversions pendents a la seva comunitat. 

Amb el moviment, el PNB guanya temps perquè es formi un nou govern a Catalunya i decaigui el 155, perquè si presentessin una esmena a la totalitat, la setmana que ve s'acabaria abruptament el camí parlamentari dels comptes. Els seus vots són necessaris també per tombar les esmenes a la totalitat que sí que presentaran altres formacions, com el PSOE o Podem.

En un comunicat, la formació 'jeltzale' ha afirmat que ha decidit "concedir una oportunitat a l'obertura d'un nou temps de diàleg a l'estat espanyol i a Catalunya, així com a la restauració d'un nou govern legítim".

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF