Política 29/01/2018

El Pi i Podem critiquen Ciutadans per haver-se retirat de la ponència del pacte educatiu

La formació taronja creu que la ponència només pretén blindar la immersió lingüística

Bernat Gual
1 min
Els diputats de Ciutadans, Xavier Pericay i Olga Ballester, aquest dimarts al Parlament.

PalmaLa coportaveu de Podem al Parlament de les Illes Balears, Laura Camargo, s'ha mostrat preocupada perquè Ciutadans ha rebutjat participar en la ponència que negocia la signatura d'un pacte educatiu. La dirigent de la formació morada troba inexplicable que Ciutadans només es preocupi per allò que es decideixi a Madrid i no vulgui tenir en compte l'opinió del sector educatiu de la nostra comunitat.

En aquesta mateixa línia s'ha mostrat el president d'El Pi, Jaume Font, qui ha lamentat la decisió de la formació taronja. Font creu que després d'haver enllaçat molts de sistemes educatius al llarg dels anys ja toca fer un pacte que perduri. "Ja és hora de deixar d'utilitzar la llengua com a arma política", ha conclòs.

Tot ha estat arran de la decisió del líder de Ciutadans a les Illes, Xavier Pericay, de no estar present en la ponència perquè diu que esperen el pacte educatiu nacional abans de tancar un pacte autonòmic. Per a Pericay, l'objectiu del Govern és aprovar la seva pròpia llei per blindar la immersió lingüística amb una voluntat de confrontació amb el Govern central.

stats