Política 26/05/2018

El PDECat concorrerà a les eleccions municipals amb la marca de JxCat

El partit ho ratificarà en una convenció nacional el cap de setmana del 16 de juny a Castelldefels

N. Orriols
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i Marta Pascal en un acte del PDECat

BarcelonaEl PDECat concorrerà a les eleccions municipals amb la marca de Junts per Catalunya. Així s'ha plantejat per part de la direcció al consell nacional reunit aquest dissabte a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Tanmateix, la decisió s'ha de ratificar en la convenció municipal que el 16 de juny reunirà tots els alcaldes i regidors de la formació a Castelldefels per abordar l'estratègia dels comicis.

En la seva intervenció en obert, la coordinadora, Marta Pascal, ha defensat l'opció de concórrer a les eleccions municipals amb la marca de JxCat i s'ha fixat com a objectiu mantenir-se com a primera força i "millorar resultats" en els comicis. "JxCat és una marca que ens pot donar aquests bons resultats", ha expressat la dirigent. A més, ha remarcat la necessitat d'"ampliar les costures del partit" i créixer com a espai polític, un enfocament semblant el que va fer Carles Puigdemont a les eleccions al Parlament.

Fonts del partit interpreten la decisió com un "acostament" de la direcció a l'expresident de la Generalitat exiliat a Alemanya, amb qui no sempre han mantingut els mateixos posicionaments. Tanmateix, fonts del partit també veuen en aquesta aposta el perill que això derivi en una "polarització" a l'àrea metropolitana.

Una de les opcions que hi ha sobre la taula és que el PDECat també permeti a cada municipi presentar-se amb marques locals que facin tàndem amb Junts per Catalunya. Un dels exemples és Sabadell, on liderarà la llista la diputada al Congrés Lourdes Ciuró i es presentarà amb les sigles Junts per Sabadell.

Una altra qüestió que també està sobre la taula de cara als comicis és teixir llistes conjuntes amb ERC i el món independentista de la societat civil. Una opció que ja s'explora a Barcelona on fins ara els republicans s'havien mostrat reticents a aquesta via.

stats