Política 16/08/2013

El jutge Ruz sol·licita al PP els ordinadors de Bárcenas perquè Cospedal reconeix que encara són a la seu del partit

El PP disposa de cinc dies per lliurar els dos dispositius que feia servir l'extresorer

Acn
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional encarregat d'instruir el cas Bárcenas, Pablo Ruz, ha demanat al Partit Popular que lliuri en un termini de cinc dies els dos ordinadors portàtils que l'extresorer va deixar-se a la seu del carrer Génova.

Ho ha fet a petició de l'advocat de Luis Bárcenas, Javier Gómez de Liaño, amb l'objectiu de confirmar que la documentació del llapis de memòria aportat pel mateix Bárcenas va sortir d'aquests dos dispositius portàtils.

En la seva interlocutòria, Ruz diu que la petició de la defensa de Bárcenas està avalada per la declaració de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que dimecres passat va assegurar que els dos ordinadors eren a la seu del Partit.

A banda dels dos ordinadors, el jutge Ruz també demana la verificació de les signatures del també extresorer del Partit Popular Álvaro Lapuerta, que apareixen en la documentació que Bárcenas va aportar al jutge el passat 15 de juny. Per això, Ruz ha sol·licitat al Banco Popular els documents originals sobre el crèdit hipotecari que aquesta entitat va concedir l'any 2006 al PP per a la compra de la seu del carrer Génova, on apareix la signatura de Lapuerta.

Segons el jutge instructor, aquesta diligència servirà per concretar la imputació d'Álvaro Lapuerta en la causa. En la seva interlocutòria, Ruz també diu que la signatura de Lapuerta es compararà amb els cossos d'escriptura que va aportar tant a la Fiscalia Anticorrupció com al mateix jutjat.

stats