Publicitat
Publicitat

CAS PALAU

Junqueras confia que CDC doni explicacions del cas Palau a iniciativa pròpia

"Segur que ells mateixos ho faran, [...] no ens posaran en el compromís d'haver-los-ho de demanar", ha assegurat el líder d'ERC

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat en l'obertura del consell nacional dels republicans d'aquest dissabte que confia que CDC doni explicacions respecte el cas Palau sense que calgui exigir-los-hi. "Segur que ells mateixos ho faran, [...] no ens posaran en el compromís d'haver-los-ho de demanar", ha assegurat, i ha subratllat que el procés requereix "el màxim de transparència possible i defensa de l'ètica republicana, que exigeix que qui ha de donar explicacions les doni". En aquest sentit, ha subratllat que en el camí cap a la consulta "el Govern i el seu soci han de generar confiança".

El líder d'ERC s'ha reafirmat així en la necessitat de complir els acords i s'ha mostrat convençut que, tot i la veu discordant del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, CiU es mantindrà ferma. "Volem i necessitem confiar que el Govern complirà els seus compromisos, estem segurs que ho farà més enllà de les provocacions", ha afirmat, i ha reiterat que no pretén avançar les eleccions perquè el seu objectiu "no és maximitzar el nombre de diputats". Així mateix, ha tornat a reiterar la "predisposició absoluta" per entrar al Govern quan hi hagi "una data propera i una pregunta clara què doni lloc a una resposta explícita" per a la consulta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF