Política 11/09/2018

Olga Ballester (C's) a Armengol: "A Mallorca estam fins a dalt de merda"

Ciutadans i El Pi han carregat contra les polítiques del PSIB i MÉS en gestió d'aigües i en relació amb els vessaments a les platges

Kike Oñate
2 min
Imatge de recurs.

Palma"A Mallorca estam fins a dalt de merda", ha dit la diputada de Ciutadans Olga Ballester i Nebot sobre els continus vessaments d'aigües residuals a les platges. La presidenta del Govern, Francina Armengol, se n'ha defensat dient que tot el que té a veure amb polítiques d'aigua "o es gestiona adequadament des del principi o no es pot canviar en el moment", en referència a les anteriors legislatures del Partit Popular.

Armengol també ha dit que d'ençà que el Govern va arribar "s'ha invertit a millorar el cànon de l'aigua i a augmentar la inversió en infraestructures hídriques. Ballester ha fet el retret següent: "Vosaltres –el PSIB– fa dotze anys que governau amb el PP". I "el discurs ecologista del PSIB i MÉS no té parangó.

El portaveu d'El Pi, Jaume Font, que va ser conseller de Medi Ambient, ha negat que sigui "un problema històric", com ha dit Ballester, i ha recordat que les Illes Balears eren exemplars en depuració. No obstant això, troba intolerable que aquest estiu hi hagi hagut vessaments a Can Picafort, Can Pere Antoni i al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Així i tot, el president d'El Pi ha criticat que Podem no ha exigit al Govern més mesures per millorar el problema i considera que les seves exigències han anat minvant "de la mateixa manera que la seva possibilitat per guanyar vots".

Finalment, la presidenta Armengol ha insistit que "s'hi està treballant" i ha recalcat que dels vessaments ocorreguts, solament dos s'han produït en alguna de les 80 depuradores que gestiona l'entitat autonòmica Abaqua, que depèn del Govern. A més, assegura que s'ha augmentat un 56% la inversió en manteniment i obra nova en aquesta legislatura, amb 72,3 milions destinats a depuradores.

stats