Política 24/10/2019

Ofensiva de l'extrema dreta als parlaments autonòmics contra la memòria històrica

Les comunitats són les Balears, Andalusia, Aragó, Astúries i el País Valencià

Ara Balears
1 min
Un home amb una capa de torero el novembre passat al Valle de los Caídos.

PalmaL'extrema dreta ha anunciat aquest dijous la presentació d'iniciatives coordinades als parlaments autonòmics per derogar les legislacions sobre memòria històrica de les Balears, Andalusia, Aragó, Astúries i el País Valencià. De moment són cinc les proposicions de llei que la formació ha registrat en les cinc assemblees legislatives d'aquestes comunitats amb el propòsit de derogar les normatives autonòmiques en matèria de memòria històrica.

L'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé ha explicat a les portes del Congrés que les legislacions que desenvolupen la Llei de memòria històrica de 2007 estan basades en els mateixos principis d'una "interpretació de la història esbiaixada, basada en el rancor i a intentar generar novament odi entre els espanyols".

Per part seva, la secretària general del grup parlamentari al Congrés, Macarena Olona, ha explicat que la iniciativa coordinada continua una proposició de llei que va presentar Vox durant la legislatura passada per derogar la Llei de memòria històrica i ha anunciat que continuaran treballant en la mateixa línia en la pròxima legislatura.

Olona ha remarcat que ara s'ha començat amb l'exhumació "de les restes mortals del general Francisco Franco" i es continuarà amb el derrocament de la Monarquia i "acabarà esfondrant-se la creu del Valle de los Caídos, que representa la nostra identitat cristiana dels espanyols". Els dos membres de Vox han criticat el PP per no haver derogat la Llei de memòria històrica que va promoure el PSOE.

stats