SERVEIS
Política 26/01/2019

Només l’Ajuntament de Palma preveu un càtering en els plens

Al Parlament només es contracta càtering per debatre la Llei de pressupostos

S. Vidal
2 min
Només l’Ajuntament de Palma preveu un càtering en els plens

PalmaFa dues setmanes, quan es va conèixer que les inversions de l’Estat per a les comunitats autònomes tornaven a deixar les Illes Balears a la coa; la mateixa setmana que es convocava una vaga en els serveis informatius d’IB3 i quan es tenia previst aprovar sis lleis en un mateix dia... Als passadissos del Parlament també es parlava de la manca de temps per anar a dinar. I és que l’Ajuntament de Palma és l’única institució que preveu un servei de menjar en els plens.

En el darrer ple de la Cambra autonòmica es concentraven tantes iniciatives que no va quedar més remei que fer sessions plenàries que s’allargaren gairebé deu hores sense possibilitat d’aturar per anar a dinar. Eren plens convocats fora del període extraordinari de sessions establert de febrer a juny i de setembre a desembre i es feien gairebé quatre mesos abans de les eleccions autonòmiques. A hores d’ara el Govern té pressa per aprovar iniciatives legislatives abans que s’acabi el termini, i els deures s’acumulen al Parlament. Els partits de l’oposició, de fet, critiquen les conseqüències del que consideren que són els resultats de no haver fet els deures a temps.

El fet és que en el darrer ple alguns diputats es queixaren -sobretot entre els grups petits-, ja que hagueren de trobar moments lliures per poder sortir i anar a dinar. I tot això en un dia en què fins i tot la cafeteria del Parlament estava tancada per obres.

Fonts de la Cambra remarquen que un ple com el de fa dues setmanes és inusual i recorden que, en qualsevol cas, la decisió de no aturar per dinar la va prendre la Mesa del Parlament i després la va ratificar la Junta de Portaveus. “Si haguéssim aturat, la sessió hauria acabat tardíssim”, reconeixen des de dins.

El Parlament de les Illes Balears només preveu la contractació d’un servei de càtering per dinar durant el debat de la llei de pressupostos, que habitualment s’allarga durant tres jornades senceres. Els diputats poden absentar-se del debat i dinar a la planta baixa de l’edifici de plens.

Tampoc el Consell de Mallorca no atura les sessions per dinar. El segon dijous de cada mes es convoca un ple que sovint acaba passades les quatre de l’horabaixa. Amb tot, se sol fer tot seguit i si de cas els consellers abandonen la sala per baixar a fora a berenar.

El cas de Cort

Un cas diferent -i excepcional-és el de l’Ajuntament de Palma, on, des de la legislatura 2007-2011 hi ha un servei d’àpats que s’ofereix als regidors i al personal de secretaria durant les sessions plenàries, el darrer dijous de cada mes.

Aquest càtering ho inclou tot, tant el berenar com el dinar, i fins i tot les begudes. És un servei que, segons fonts municipals, es va instaurar durant el govern de la socialista Aina Calvo per evitar que els regidors haguessin de sortir de l’Ajuntament i poder així agilitar els plens, que fins aleshores s’aturaven durant una hora i es reprenien l’horabaixa.

De la contractació se n’encarrega l’àrea de Protocol, que depèn de Batlia, i el cost és de 540 euros més IVA. El servei s’ubica en una sala just al costat de la de plens i així els qui ho requereixin només s’han de desplaçar uns metres per poder menjar.

stats