Política 11/12/2019

Noguera: "Cada dia que passa l'ombra de la llei Montoro és més llarga"

El coordinador de MÉS per Mallorca s'ha trobat amb les agrupacions locals del partit

Ara Balears
2 min
Imatge de la reunió amb responsables de les 48 agrupacions locals de MÉS.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha assegurat aquest dimecres que la derogació de la coneguda com a llei Montoro ha de ser una de les primeres mesures que adopti el nou govern espanyol. Segons Noguera, l'aplicació de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local "s'ha convertit en un dels principals maldecaps dels nostres ajuntaments". De fet, d'acord amb el coordinador ecosobiranista, "cada dia que passa l'ombra de la llei Montoro és més llarga. No només ha retingut doblers, sinó que ara obliga els ajuntaments a pagar interessos".

Durant una reunió amb responsables de les 48 agrupacions locals de MÉS per Mallorca, a les quals Noguera ha convocat per primera vegada després de la seva elecció com a responsable de la formació, ha reclamat augmentar les competències dels ajuntaments i millorar el finançament de les corporacions locals.

Davant una nodrida representació de batles i regidors ha dit que és urgent "obrir un debat ampli centrat en els eixos del nou municipalisme: una nova legislació per aclarir i augmentar les competències dels ens locals i un nou sistema de finançament local". En paraules de Noguera, "els ajuntaments han de deixar de ser una administració marginada. El seu paper va més enllà de garantir drets i la prestació de serveis essencials als ciutadans. Hem de construir un nou municipalisme en el qual prevalgui la transparència i la participació directa i vinculant de la ciutadania".

Noguera ha explicat durant la trobada a les agrupacions els nous eixos de gestió de MÉS i ha mostrat voluntat d'impulsar el treball conjunt, tant en l'àmbit territorial com sectorial. Així, ha aclarit els dubtes organitzatius i ha plantejat les primeres pinzellades del pla de treball. En aquest context, ha recordat les demandes plantejades al proper president espanyol a través d'un document que Esquerra Republicana inclourà en les negociacions de la investidura.

stats