Política 15/05/2019

Noguera: "Impulsarem una modificació de la Llei de l'habitatge perquè l'Ajuntament pugui regular el preu del lloguer"

Aquesta és la mesura estrella de MÉS per Palma per facilitar l'accés a l'habitage

Ara Balears
2 min
Neus Truyol i Antoni Noguera

PalmaRegular els preus del lloguer als barris on hi ha més especulació és la mesura estrella de MÉS per Palma en l'àmbit de l'habitatge. Així ho ha afirmat el batle de Palma i candidat a la batlia, Antoni Noguera, en una roda de premsa aquest dimecres dematí a la qual també ha assistit la número dos dels ecosobiranistes, Neus Truyol.

“El dret a l’accés a l’habitatge és fonamental per a MÉS per Palma - Estimam Palma. No hi ha res pitjor per a un batle que veure que els residents de la seva ciutat no poden continuar vivint-hi”, ha assegurat Noguera, i ha afegit que els ecosobiranistes treballaran per garantir una política d’habitatge que no solament doni resposta a la situació d’emergència viscuda els darrers anys, sinó “que sigui preventiva i al mateix temps innovadora, per tal d’afrontar el dret a l’habitatge a la ciutat.

En aquest sentit, Noguera ha afirmat que impulsarà campanyes per a la repoblació a través de subvencions i ajuts. “Volem uns barris plens de vida, amb un petit comerç fort i un teixit associatiu i cultural dinàmic. Volem que la gent pugui viure al seu barri, si vol”, ha afegit Neus Truyol.

A més, l'actual batle de la ciutat ha explicat que els ecosobiranistes, juntament amb altres ciutats del canvi com València, Madrid o Barcelona, que comparteixen la mateixa problemàtica que Palma, exigiran a l’Estat la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), per tal que els ajuntaments puguin disposar de les eines necessàries “per assegurar l’accés a un habitatge”, o perquè les autonomies puguin disposar de les eines necessàries per a la limitació dels preus dels lloguers, que en el cas balear seria la Llei de l'habitatge, aprovada el maig del 2019.

“No estam parlant d’una limitació perquè un habitatge privat es destini a lloguer social, però volem que si una cosa en val 1.000, no en costi 3.000”, ha afirmat Noguera.

stats