Política 11/01/2020

Noguera vol eixamplar la base de MÉS per Mallorca i aposta per crear una federació per incloure-hi més partits

El coordinador ecosobiranista també planteja treballar per la confederació del projecte d'illes

M. F.
1 min
Reunió extraordinària de l'executiva MÉS per Mallorca al Monestir de Lluc

PalmaL'executiva de MÉS per Mallorca ha duit a terme aquest dissabte una reunió extraordinària a Lluc, on el seu coordinador Toni Noguera ha plantejat crear una federació de partits "per un tema estratègic, d'inclusió i d'eixamplar la nostra base". Noguera també ha manifestat la intenció de treballar per la confederació del projecte d'illes.

"Volem incloure-hi més partits, més col·lectius, més agrupacions, especialment les vinculades amb el municipalisme de Mallorca", ha assenyalat Noguera, qui ha esmentat com a possible futur membre de la federació Selva arrelam. Així mateix, pensa que hi haurà altres grups independents a diferents municipis que s'integraran dins del projecte.

"També volem treballar per la confederació d'un projecte d'illes, des de la no centralitat, la germanor i la solidaritat", ha afirmat. Assegura que fan feina per "un projecte més coordinat, més sòlid i d'illes". En aquest sentit, ha remarcat que amb Més per Menorca, Ara Eivissa i Gent per Formentera han de mantenir diàleg. L'objectiu és "presentar un projecte confederat que ens ajudi a assolir les fites importants per al nostre país. No hem tingut representació al Congrés dels Diputats i ha quedat clara la importància de poder reivindicar el territori i a nosaltres ens falta aquesta part", reconeix Noguera.

Noguera ha informat que la proposta ha de ser aprovada pel consell polític i l'assemblea i que enguany aquest tema ha de quedar resolt.

Durant la reunió l'executiva també ha abordat la situació pressupostària dels centres educatius, una situació derivada de l'infrafinançament històric de les Balears.

stats