Política 21/12/2018

L'Ajuntament de Palma disposarà de 30 milions d'euros de la Llei de capitalitat

El Govern balear hi aportarà 26,5 milions d'euros i el Consell de Mallorca, 3,5

Ara Balears
1 min
La vicepresidenta Bel Busquests, el batle Antoni Noguera i la consellera Catalina Cladera

PalmaL'Ajuntament de Palma disposarà de 30 milions d'euros de la Llei de capitalitat per finançar diversos projectes durant l'any 2019. El Govern de les Illes Balears hi aportarà 26,5 milions d'euros i el Consell de Mallorca 3,5. El batle, Antoni Noguera, acompanyat de la vicepresidenta, Bel Busquets, i la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ha destacat que "durant la legislatura del popular Mateu Isern no hi va haver cap aportació, però ara Cort té projectes previstos i finançats".

"Encara que aquestes partides econòmiques ens arribin per llei, vull valorar el treball i la col·laboració que rebem de part del Govern i del Consell", ha recordat el batle. A més, ha explicat que "el 60 per cent dels projectes s'han executat o estan en procés".

L'aportació total del Govern és de 26,5 milions d'euros i es desglossa en una aportació específica de 6,5 milions, una participació del fons de cooperació local de 3,15 milions, 4,22 milions provinents de l'impost de turisme sostenible i 10,6 dels fons Feder per a projectes d'enllumenat públic i transport, a més d'un conveni per al poliesportiu de Son Moix d'un milió i per compensació, una aportació prèvia de Cort al palau de congressos, 1,02 milions d'euros.

Per part seva, el Consell de Mallorca hi aportarà una partida específica directa d'1,5 milions, més una altra de 2 milions per a accessos i vials.

stats