Política 20/04/2018

Noam Chomsky, entre el centenar d'acadèmics de tot el món que demanen l'alliberament dels presos polítics

Els intel·lectuals han publicat una carta al diari escocès 'The National'

Ara
1 min
“Les veritables amenaces de l’era Trump són el canvi climàtic i la guerra nuclear”

BarcelonaUn centenar d'acadèmics de 19 països de tot el món han publicat una carta aquest divendres al diari escocès The National per demanar l'alliberament dels presos polítics i exigir a la Unió Europea que "actuï" per aturar "la repressió" de l'estat espanyol. Els intel·lectuals consideren que l'actuació del govern espanyol suposa una "taca permanent i inesborrable sobre la democràcia europea".

A la carta, els més de cent acadèmics d'universitats de tot el món constaten que en les dues últimes setmanes han vist com "han escalat les incriminacions i detencions d'Espanya contra els seus opositors polítics" i afirmen que "no hi ha cap mena de dubte" que la democràcia espanyola viu "els dies més foscos" des del 1978.

Els intel·lectuals denuncien els empresonaments dels líders independentistes que són a Estremera, Soto del Real i Alcalá-Meco, però també recorden els exiliats, que asseguren que estan "perseguits amb una ordre de detenció europea" enviada amb el vistiplau de la Unió Europea. Per això els acadèmics acaben l'escrit reclamant a la Unió Europea que intervingui i posi fi a l'actuació de l'estat espanyol contra el moviment independentista.

stats