Política 04/04/2019

Neus Truyol: "El dret a l'habitatge és una de les prioritats per a MÉS per Palma"

Els ecosobiranistes s'han reunit amb representants de la Plataforma per un Lloguer Digne Balears per parlar de polítiques d'habitatge

Ara Balears
2 min
Neus Truyol s'ha reunit aquest dijous amb representants d'aquesta plataforma

PalmaLa número dos de la llista de MÉS per Palma a les pròximes eleccions municipals, Neus Truyol, s'ha reunit aquest dijous amb representants de la Plataforma per un Lloguer Digne Balears per parlar de polítiques d'habitatge i compartir les necessitats de l'entitat i les propostes dels ecosobiranistes. Truyol ha afirmat que "el dret a l'habitatge és una de les nostres màximes prioritats i impulsarem mesures que protegeixin els drets de la ciutadania en l'àmbit de l'habitatge per aconseguir una ciutat més justa".

La número dos de MÉS ha exposat que "apostam per polítiques d'habitatge que no només donin resposta a l'emergència habitacional actual, sinó que siguin preventives i innovadores". Truyol ha explicat també que MÉS per Palma continuarà demanant l'augment dels contractes de lloguer i la limitació del preu "a barriades especialment afectades com el centre o els nuclis històrics com Son Espanyolet o el Molinar".

"A més", ha continuat Truyol, "hem de tenir en compte que el lloguer turístic ha contribuït a augmentar el preu dels lloguers un 40%. Vàrem ser pioners en la prohibició del lloguer turístic en plurifamiliars, tal com demanava la Federació d'Associacions de Veïns de Palma. Però ara necessitam limitar el lloguer turístic en plurifamiliars de barriades històriques com Son Espanyolet o el Molinar".

En aquest sentit, a banda de la limitació del lloguer turístic en mitgeres, els ecosobiranistes proposen mesures d'habitatge juvenil com la "repoblació del centre de la ciutat" amb 5.000 joves mitjançant ajudes al lloguer jove, una proposta de Palma XXI, o la creació d'una "borsa de bons llogaters", entre d'altres.

Pel que fa a les mesures d'habitatge públic, MÉS per Palma proposa millorar el manteniment del parc d'habitatges municipal. "Destinarem dos de cada tres habitatges de les noves construccions de més de 5.000 metres quadrats a protecció oficial i garantirem que el preu de lloguer no excedeixi els cinc euros nets el metre quadrat, ha explicat Truyol.

stats