Política 30/10/2018

Nel Martí reclama solucions per a la incapacitat de resposta del sistema elèctric menorquí

El portaveu de MÉS per Menorca lamenta la manca de resposta de Red Eléctrica Española

M. Ll.
2 min
El diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí.

PalmaEl portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha reclamat aquest dimarts "solucions" per a la incapacitat de resposta del "fràgil sistema elèctric menorquí". Martí ha lamentat que Menorca pateixi una "situació d'aïllament" després que el cap de fibló de diumenge deixàs sense electricitat més de 30.000 abonats a l'illa i ha criticat la "manca de resposta" de Red Eléctrica Española. "Fa 48 hores que estam aïllats i es parla que estarem 48 hores més. Quatre dies així són molts", ha assenyalat. "Estar sense llum i comunicació genera una sensació d'angoixa. Molta gent està sense aigua i sense efectiu, perquè no es poden treure doblers dels caixers", ha comentat Martí, que ha destacat que aquest aïllament ha tingut un greu impacte "en les empreses".

Segons Martí, si s'hagués comptat amb el cable submarí i Menorca hagués estat connectada amb Mallorca, "s'hauria pogut amortir l'efecte d'aquesta situació".

Davant de l'arribada de generadors, el portaveu parlamentari ha manifestat que espera que "Red Eléctrica Espanyola sigui conscient que han de quedar a l'illa", fins que la situació energètica de Menorca millori, "amb cable o qualsevol altre mitjà". "Els generadors són una solució, encara que no la millor. Menorca hauria d'apostar per la sobirania energètica", ha dit.

Armengol culpa el govern de Rajoy

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha culpat l'executiu de Mariano Rajoy de la situació energètica a Menorca. "La desídia de l'anterior govern d'Espanya va fer que el cable amb Mallorca no sigui una realitat", ha respost Armengol a Patrícia Font, diputada de MÉS per Menorca, que ha demanat, al ple d'aquest dimarts, a la presidenta quines mesures prendrà el Govern perquè l'illa no torni a quedar sense llum. "Ja tenim el pacte sobre la transició energètica i ara necessitam el suport de les institucions estatals", ha dit. "El canvi de govern a Espanya ha fet que s'accelerin les decisions, i aviat hi haurà un acord per a un segon cable", ha afegit Armengol.

stats