Política 01/08/2018

Nel Martí no anirà a la recepció reial i demana "l'alliberament dels presos polítics"

El portaveu de MÉS per Menorca també ha fet i esborrat una piulada en què criticava que Antoni Noguera i Miquel Ensenyat (MÉS per Mallorca) rebessin el monarca

J. R.
2 min
Nel Martí al Parlament en una imatge d'arxiu.

PalmaEl portaveu parlamentari de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha fet públic que no anirà a la recepció del rei Felip VI al palau de l'Almudaina aquest divendres. El diputat ha agraït la invitació però l'ha rebutjada i ha dit que se suma "al clam a favor de l'alliberament dels presos polítics i del retorn dels exiliats polítics, i contra la deriva antidemocràtica i autoritària de l'estat espanyol".

En el correu electrònic de resposta a la Casa Reial, Martí ha expressat que "la posició del rei en el procés democràtic i pacífic d'autodeterminació de Catalunya ha estat definitiu perquè avui molts ciutadans, republicans o no, no vulguem participar en actes que consideram anacrònics i de subordinació a un cap d'estat que ningú sap si té la legitimitat dels ciutadans i les nacions les quals la constitució espanyola li atorga la potestat de representar".

Atac a Ensenyat i Noguera?

A més de rebutjar la invitació reial, Nel Martí, ha fet un comentari a Twitter que ràpidament ha esborrat sobre aquells que "ja han passat per recepció", fins i tot "alguns que es diuen republicans".

Captura a través d'una altra aplicació del tweet esborrat de Nel Martí.

Per tant, Nel Martí ha acusat de fer "postureig espanyol" les quatre autoritats que han rebut el rei: la presidenta, Francina Armengol; el president del Parlament, Balti Picornell; el batle de Palma, Antoni Noguera, i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat. Aquests dos darrers són membres de MÉS per Mallorca i, per tant, socis de Nel Martí i MÉS per Menorca. Tot i això, l'atac del portaveu parlamentari dels menorquinistes ha estat ràpidament corregit, ja que s'ha esborrat la piulada.

stats