Política 08/10/2019

Negueruela reconeix que la discussió amb MÉS "no és agradable" i que "a vegades es cometen errades"

Yllanes destaca que MÉS no va expressar una oposició frontal en el Consell de Govern a la mesura de donar l'ecotaxa als hotelers

Carles Tudurí
2 min
Negueruela, contestant una pregunta del PP sobre les ajudes per la fallida de Thomas Cook

PalmaEl conseller de Model Econòmic i Turisme, Iago Negueruela, ha reconegut aquest dijous que la situació d'enfrontament creada entre MÉS i el PSIB per la mesura de donar l'ecotaxa de l'estiu als hotelers afectats per la fallida de Thomas Cook "no és agradable" i que "a vegades es cometen errades". Aquesta mesura tindrà un cost aproximat de poc menys de tres milions d'euros, segons càlculs del Govern.

"Ara hem actuat, els afectats saben que hem actuat, i els treballadors i les empreses saben que hem actuat i actuarem", ha dit el conseller, que ha acusat el PP de "posar-se de costat" cada vegada que hi ha hagut problemes a les Illes, esmentant els casos de l'ERO de Coca-Cola o la fallida d'Orizonia. "Vostès, quan les coses van bé, no redistribueixen la riquesa, i quan van malament, deixen caure les empreses. Sap qui en surt perjudicat? Els treballadors".

D'aquesta manera ha contestat una pregunta de la diputada del PP, Maria Cabrer, sobre el paquet de mesures per la fallida de Thomas Cook, que ha acusat el Govern de no actuar de manera transparent i de provocar un enfrontament entre els partits del Pacte.

Sense oposició frontal

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, d'Unides Podem, ha afirmat aquest dimarts que no hi va haver "cap oposició frontal" per part de MÉS per Mallorca en la reunió del Consell de Govern de divendres passat a la devolució dels doblers de l'ecotaxa als hotels afectats per la fallida del touroperador britànic Thomas Cook, segons informa Efe.

Cap partit, ha reiterat el vicepresident i conseller de Transició Energètica, es va manifestar en contra del paquet de mesures ideat pel Govern balear. Als passadissos del Parlament no ha volgut opinar sobre l'oposició frontal de MÉS per Mallorca, membre del Govern balear, a aquesta mesura aprovada per l'Executiu autonòmic en la seva reunió del divendres.

Yllanes, en el Parlament durant el Ple d'aquest dimarts

De moment, ha continuat, no se sap quines "mitjanes i petites" empreses hoteleres es veuran beneficiades per la devolució de l'ecotaxa. Els partits del Govern, ha assegurat, "varen acceptar" les mesures plantejades per fer front a la crisi oberta pel touroperador, que varen ser aplaudides pels agents econòmics i socials de Balears, ha destacat el vicepresident.

Yllanes no ha volgut "entrar a l'opinió" contrària de MÉS i ha mantingut que la decisió del Govern pretén "respondre" a la fallida d'un touroperador que deixa petites i mitjanes empreses de les Illes en una situació "molt compromesa".

stats