Política 08/08/2018

Negueruela destaca que "la decència ha tornat a la política" després de Rajoy

El portaveu del PSIB valora la visita a les Illes de quatre ministres i titlla les declaracions de Company de "lamentables"

Kike Oñate
2 min
El conseller durant la roda de premsa.

Palma"La decència ha tornat a la política", ha declarat el portaveu del PSIB Iago Negueruela aquest dimecres en referència a l'entrada dels socialistes al govern espanyol per donar "solucions a la ciutadania de les Balears". Negueruela ha volgut destacar la visita de les quatre ministres "en menys de sis setmanes" per tractar temes com l'ampliació de Cabrera, l'aprovació de nous parcs fotovoltaics, el corredor de cetacis i el nou cable submarí de Menorca".

A més, ha titllat les declaracions de Biel Company d'aquest dimarts de "lamentables", ja que, segons el conseller, "amb el PP només passaven per les Illes per fer campanya electoral i no es reunien amb la presidenta del Govern". Per aquesta raó, no entén com el PP i Ciutadans poden criticar que "ara hi hagi més diàleg amb solucions reals". També creu que "el to hauria de ser diferent".

Pel que fa a les paraules de Company sobre els documents que presumptament són el preacord entre el govern de Rajoy i el Govern balear sobre el REB, el socialista creu que "si parla d'aquests papers que els faci públics, i així els podrem valorar conjuntament, com hauria de fer el principal partit de l'oposició". En aquest sentit, ha declarat que "el PP té un problema amb els documents, diuen que els tenen però mai hi són, com el nombre de militants a Balears o els ordinadors de Bárcenas".

Negueruela ha criticat també la situació en la qual es troba el president del Partit Popular Pablo Casado i ha afirmat que "sortiren del Govern per embulls judicials i comencen a 'regenerar-se' amb més embulls com el cas del màster". El conseller creu que Casado "no sap diferenciar entre la llei i l'ètica; segurament no va assistir a l'assignatura, atès que els dos vàrem cursar Dret i aquest aspecte s'especifica explícitament".

stats