Política 03/07/2019

Negueruela no posa data a la regulació del tot inclòs

Les prioritats de Marc Pons seran millorar l'accés a l'habitatge i ampliar la xarxa ferroviària de Mallorca

Ara Balears
2 min
Iago Negueruela durant l'acte on ha promès el seu càrrec.

PalmaEl nou conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha compromès a continuar endavant amb la millora de la qualitat de l'ocupació i a desenvolupar l'Impost del Turisme Sostenible com fins ara i complir els acords de governabilitat. Negueruela ha dit que assumeix la seva cartera "sabent que és una responsabilitat molt gran". "Hi ha reptes importants i es tracta de desenvolupar-los", ha afegit. Així i tot, el conseller socialista no ha posat data a l'aprovació de la regulació del règim de tot inclòs i el turisme d'excessos.

Negueruela ha negat que unir sota una mateixa conselleria turisme i treball sigui cap avís als hotelers pel que fa a la legislació laboral. "Actuam per garantir el compliment de les normes en tots els sectors, i no hem posat mai cap prioritat en un de concret", ha precisat.

"El nostre sector més important és el sector de serveis, i és el sector en què més hem treballat per lluitar contra la precarietat, però no específicament amb els hotelers. S'ha avançat en tot el sector", ha afirmat.

El conseller ha valorat "els acords que varen ser capaces de signar les organitzacions sindicals i empresarials per avançar en drets". "Aquesta és la línia que treballarem a partir d'ara mateix", ha sentenciat.

Marc Pons aplicarà mesures de contenció del preu de l'habitatge

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, s'ha marcat com a prioritats per a la legislatura aplicar mesures de contenció del preu de l'habitatge, construir habitatge protegit, gestionar les cases cedides pels grans tenidors i ampliar la xarxa ferroviària de Mallorca.

Pons ha assegurat que durant la passada legislatura es varen marcar unes "línies estratègiques molt clares, fruit del debat i amb documents perfectament definits".

Pel que fa a la mobilitat, els objectius són "construir la nova xarxa ferroviària i aplicar les noves concessions del transport públic a Mallorca". En qüestió d'habitatge, Pons ha dit que "en un màxim de sis mesos hi haurà un paquet de noves mesures que suposaran una passa en la lluita per la contenció del preu de l'habitatge". En paral·lel, el Govern està a punt de començar diverses promocions de construcció d'habitatge protegit i gestionar els 1.000 pisos que han posat a disposició de l'Executiu els grans tenidors de propietats "per a la gent amb més necessitats".

Sobre la limitació del preu del lloguer, Pons ha dit que "el govern d'Espanya ha d'acabar de definir el marc legal". "La nostra voluntat és aprofundir en aquesta direcció", ha insistit, i ha detallat que formularan "plantejaments concrets" al govern. "Com abans tinguem govern –a Madrid–, abans ens posarem a treballar amb ells", ha dit Pons, i ha destacat la capacitat d'acord de l'anterior Govern balear, el qual va aprovar l'única llei autonòmica d'habitatge contra la qual no s'ha recorregut i que no ha acabat en el Constitucional.

Per finançar les noves línies de tren, Pons ha dit que hi haurà recursos del govern estatal amb un conveni ferroviari, fons europeus i recursos propis del pressupost de la Comunitat. "Hi haurà nova xarxa ferroviària materialitzada aquesta legislatura", ha aclarit.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons.
stats