Política 15/01/2019

El Museu de Mallorca ja és dels mallorquins

El Parlament aprova la transferència de la gestió de l'entitat al Consell

M.ll.
1 min
Imatge d'arxiu de l'entrada del Museu de Mallorca.

PalmaEl ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la proposta per traspassar les competències de la gestió del Museu de Mallorca al Consell. El vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha assistit a l'aprovació, que ha obtingut el vistiplau de tots els partits.

La diputada de Podem Laura Camargo ha desitjat que aquest traspàs de competències "sigui alguna cosa més". "S'ha de millorar el funcionament del museu i vincular-lo a la ciutadania. Ha de ser un museu de primera divisió", ha assenyalat durant la seva intervenció.

Per la seva banda, la diputada de MÉS per Mallorca Agustina Vilaret ha assenyalat que "el Museu de Mallorca ha de ser emblemàtic" i que està "bé que les competències siguin del Consell".

Llei de microcooperatives

La maratoniana jornada al Parlament de les Illes Balears ha finalitzat amb l'aprovació del projecte de llei de microcooperatives de les Illes Balears. La iniciativa legislativa ha tingut el suport unànime de tots els grups parlamentaris.

La llei pretén "simplificar la creació de les petites cooperatives adaptant-se a la realitat actual i possibilitant que nombrosos grups d’emprenedors i emprenedores tinguin l’oportunitat d’iniciar la seva activitat a través del model d’empresa d’economia social". Una de les principals novetats és la reducció del nombre de persones sòcies necessàries per formar una microcooperativa, que l'anterior llei establia en tres i que ara passen a ser dues.

stats