CAS CAN DOMENGE
Política 07/06/2013

La sala dóna just 12 dies a Munar per preparar la seva nova defensa

L'expresidenta, obligada a anar al jutjat cada dilluns i divendres

Antònia Artigues
2 min

Palma.L'expresidenta del Parlament balear Maria Antònia Munar s'haurà de presentar els dilluns i divendres de cada setmana davant l'autoritat judicial. Així es va decidir ahir després que la secció segona de l'Audiència fixàs el proper dia 19 de juny com a nova data del judici del cas Can Domenge, que jutja l'adjudicació suposadament manipulada del solar homònim i, segons diuen ara els confessos, a canvi d'un suborn de 4 milions d'euros.

L'Audiència ha donat així just un marge de 12 dies a Munar perquè el nou advocat, José Antonio Choclán, prepari com defensar-la en un judici en el qual l'expresidenta del Consell de Mallorca s'enfronta a penes que sumen 6 anys de presó i 25 d'inhabilitació per càrrec públic per delictes de frau a l'administració, revelació d'informació confidencial i prevaricació.

Després de la tensió del primer dia, ahir tothom -magistrat president de la sala, fiscalia i la mateixa Munar- es mostrà més tranquil i es va resoldre la suspensió del judici fins dia 19 de juny, mentre que les mesures cautelars (acordades en un moment, quasi de mutu acord amb Munar i sense vista específica) just quedaren en una presentació de l'expresidenta cada dilluns i divendres davant el jutjat de pau de Costitx. La Fiscalia havia dit dilluns que hi havia risc que Munar fugís o desbaratàs proves. Ahir es veu que va trobar que no n'hi havia per tant.

Així com li havia ordenat el magistrat president de la sala, Diego Gómez-Reino, Maria Antònia Munar va presentar a primera hora l'escrit del seu nou advocat, José Antonio Choclán -el mateix que defensa Francisco Correa en el cas Gürtel-, en què acceptava la feina, si bé manifestava no estar d'acord a iniciar el judici dia 17 de juny i en demanava un ajornament. L'advocat de Munar argumentava, d'una banda, que quedava molt poc temps per preparar la causa i, de l'altra, que tenia altres cites judicials a complir.

No va convèncer gaire la sala. El tribunal just ha donat dos dies més de marge a l'advocat de Munar i així el judici, en lloc de començar dia 17 de juny, ho farà el 19, temps que el magistrat president va dir que era més que suficient per a un advocat com Choclán. Amb el poc marge que donà la sala, al nou advocat de Munar li haurà de bastar el temps que se li ha concedit.

L'advocat que defensa els interessos del Consell, Miquel Coca, anuncià que retirava les accions contra les entitats bancàries que lliuraren a Sacresa el crèdit per adquirir Can Domenge, ja que s'ha comprovat que el preu d'execució final va ser de 9,6 milions, molt per davall del valor, i entén que no hi ha lucre. Banca March i Sa Nostra ho acceptaren i es retiren del cas, mentre que la Caixa (que executà el crèdit) vol reclamar les costes al Consell per acusació temerària.

stats