Política 12/08/2018

L'ANC manté l'acte per al 17-A a Lledoners, però no utilitzarà imatges de Trapero

L'entitat considera que la concentració no va en contra de la voluntat del major i que els servidors públics "mereixen un reconeixement per la feina"

Ara
2 min
Trapero, un escolta amb nervis d’acer

BarcelonaL'ANC mantindrà l'acte conjunt amb Òmnium programat per al pròxim 17 d'agost a les portes de la presó de Lledoners per homenatjar l'exconseller d'Interior Joaquim Forn i el cos dels Mossos d'Esquadra, segons ha pogut saber l'ACN de fonts de l'Assemblea. Amb tot, l'entitat ha decidit no utilitzar cap imatge del major Josep Lluís Trapero "enlloc, ni cartells ni postals promocionals".

L'ANC considera que l'acte no va en contra de la voluntat del major dels Mossos perquè no n'utilitzaran ni fotografies ni dibuixos seus, i justifica l'acte perquè els servidors públics "mereixen un reconeixement per la feina". L'entitat manté l'homenatge a la presó de Lledoners perquè és on hi ha Forn i volen denunciar el seu empresonament.

La decisió de l'entitat independentista respon al comunicat que han emès els Mossos d'Esquadra aquest dissabte, en què demanaven als ciutadans que no se sumessin a les "iniciatives amb què es pretén reconèixer la tasca del major al capdavant dels Mossos d’Esquadra durant els atemptats". Explicaven que hi ha propostes que volen "utilitzar la imatge del major Josep Lluís Trapero durant l'acte d'homenatge a Barcelona a les víctimes dels atemptats del 17-A" i demanaven "que es mantinguin al marge de debats polítics els Mossos d’Esquadra i el major Trapero".

"Aquesta és una petició formulada pel mateix major Trapero, que ha comunicat a prefectura la seva voluntat que no es faci un ús públic de la seva imatge en aquest esdeveniment, en què el protagonisme i el reconeixement ha de ser per a les víctimes, ni tampoc en d’altres amb reivindicacions polítiques", insistia el comunicat. Afegia que tot el cos "agraeix les mostres d’agraïment que està rebent de la ciutadania per la feina que els Mossos, juntament amb els cossos d’emergències, van dur a terme durant l’atac terrorista".

stats