Política 23/03/2020

Mor Miquel Ramon, històric dirigent d'Esquerra Unida a les Pitiüses

Va ser coordinador del partit a Eivissa i Formentera entre el 1992 i el 1999 i diputat balear amb el Pacte Progressista

Ara Balears
1 min
Miquel Ramon, dirigent d'Esquera Unida a les Pitiüses.

PalmaL'històric dirigent d'Esquerra Unida (EU) a Eivissa i Formentera Miquel Ramon ha mort aquest dilluns a Mallorca, on es recuperava d'un càncer de pulmó del qual havia estat operat, segons ha informat l'agència Efe. Ramon, nascut a Eivissa el 1953, va ser coordinador d'EU a les Pitiüses entre els anys 1992 i 1999, segons recull l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera.

El 1999 va ser elegit diputat balear amb el Pacte Progressista, càrrec que va revalidar l'any 2003. Dos anys més tard va entrar a formar part del grup del Pacte al Consell d'Eivissa després de la dimissió de la consellera Fanny Tur. A les eleccions del 2007, Ramon va ser conseller executiu del Departament de Política Territorial del Consell d'Eivissa en el mandat liderat per Xico Tarrés, amb la coalició formada pel PSOE i Eivissa pel Canvi.

El batle de Vila, Rafa Ruiz, ha lamentat a través de les xarxes socials la mort del polític, i ha assegurat que ha estat un "referent de l'esquerra eivissenca". La formació Ara Eivissa, per part seva, també ha publicat un missatge i ha destacat que Ramon era "un gran polític que estimava Eivissa com pocs, una persona compromesa amb els drets i un enorme ésser humà".

stats