Política 16/04/2020

Montero sobre el desconfinament a les Balears: "És molt prest per vaticinar una reobertura"

La portaveu del govern espanyol ha assegurat que el grup d'experts per a la desescalada determinaran el moment en què es pugui "tornar a l'activitat normal"

Ara Balears
2 min
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu

PalmaLa portaveu del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat durant la roda de premsa d'aquest dijous que és molt prest per vaticinar el desconfinament de les Balears i de les Canàries, "tot i les pèrdues econòmiques". Montero ha contestat així la pregunta plantejada per un periodista d'IB3 i ha remarcat que "els experts estudiaran totes les opcions, però de moment no ens podem avançar".

En aquest sentit, Montero ha recordat que "el confinament asimètric de tot el país està donant resultats per combatre la pandèmia i ens ha permès salvar vides; per això, no cal precipitar-se". A més, ha explicat que "el grup d'experts per a la desescalada seran els que determinaran els models i els escenaris en què progressivament es pugui tornar a l'activitat normal".

La idea de començar el desconfinament a les Illes Balears i a les Canàries abans que a la resta de l'Estat sorgeix arran de l'evolució dels casos de coronavirus que es registren a les dues comunitats. Precisament, el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, va assegurar aquest dimecres que Balears és "al tercer lloc dins el quadre general d'incidència acumulada dels casos de covid-19 detectats els darrers 14 dies". Recordem que aquesta setmana el Govern de les Illes Balears ha començat a treballar en un pla de desconfinament.

La situació econòmica que pot deixar aquesta pandèmia ha fet que el Govern balear i el canari hagin juntat forces per demanar que els ERTO per força major es puguin allargar més enllà de l'estat d'alarma, com a mesura per garantir la protecció dels treballadors i les empreses, i també pel manteniment dels llocs de feina en el sector turístic i de serveis.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assegurat que "es tracta d'una mesura que permetrà protegir els llocs de feina de molts treballadors que hi ha en aquests sectors a les Balears i les Canàries, i també moltes empreses que ara fan front a complicacions extremes". A més, ha recodat que aquest és un dels punts de l'acord assolit a les Illes per la Mesa de Diàleg Social.

stats