Política 20/08/2015

Mònica Oltra recomana "estudiar geografia" als que inclouen el País Valencià com una comarca catalana

La vicepresidenta del govern valencià assegura, davant els atacs del PP, que els seus membres compleixen la legalitat vigent respecte als símbols

Europa Press
2 min
La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, assegura que serà impossible complir el dèficit fins que no es tinga un adequat finançament. / GENERALITAT

ValènciaLa vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha afirmat aquest dijous, preguntada per la suposada inclusió del País Valencià "com a comarca de Catalunya" en la Diada de l'11 de setembre denunciada ahir pel diari 'Abc', que els responsables d'aquest esdeveniment –que és l'Assemblea Nacional de Catalunya– "haurien d'estudiar geografia".

Així ho ha indicat Oltra en un acte en el qual ha rebut els joves esportistes Clara Che, Vega Gimeno i Josep Puerto, preguntada per les manifestacions de la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, sobre el fet que el seu partit està disposat a acudir als tribunals si és necessari per defensar les ingerències "d'alguns catalans i alguns partits polítics" en els símbols i el territori dels valencians. Sobre aquest tema, Oltra ha remarcat que "els càrrecs públics del Consell respecten la legalitat vigent".

A més, ha manifestat que "respecta les iniciatives del PP i de Bonig", i ha afegit: "Si volen anar als tribunals, que hi vagen, però ací s'està complint la legalitat".

Per a la vicepresidenta, "en el PP tenen molt de temps" i "hauria estat bé que els càrrecs dels governs del PP hagueren respectat també la legalitat vigent, sobretot pel que fa al tema de desviar diners públics". "Ens hauria anat millor a tots", ha sentenciat.

"Encara estem cercant les banderes europees"

Oltra ha insistit que "s'està complint la legalitat", mentre segueixen "cercant les banderes europees que el govern del PP va llevar quan la Unió Europea va començar a investigar aquest territori en matèria urbanística". "Per exemple, en la seu de la vicepresidència encara no l'hem trobada, així que aquest Consell està intentant complir la llei que l'anterior govern no va complir", ha resolt.

stats